2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Futó zápor elõfordulhatForrás: idokep.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-17 20:00:01
Pénteken egy gyenge hidegfront hatására többfelé megélénkül, megerõsödik az északnyugati szél, a Dunántúlon és délen gyenge esõ is kialakulhat, majd délután északkeleten számíthatunk egy-egy záporra. Hajnalban 3-10°C, délután 13-19°C körüli értékek várhatóak, a leghidegebb délnyugaton lehet a hajnali órákban.

Távolabbi kilátások:
Szombaton már több lesz a napsütés, csapadék sehol sem várható. A délkeletire forduló szél északnyugaton megélénkülhet. Hajnalban helyenként elõfordulhat gyenge fagy, illetve pára, köd is képzõdhet délnyugaton, a legmagasabb hõmérséklet 12-17°C között alakul.

Vasárnap is a napsütésé lesz a fõszerep, csak idõnként takarhatják felhõk a Napot. Hajnalra nyugaton párássá válhat a levegõ, helyenként köd is kialakulhat. Melegebb napra van kilátás, délnyugaton akár 20 fok is lehet.


Hétfõtõl valamivel több felhõ lehet az égen, kedden helyenként kisebb esõ, zápor is kialakulhat. Hajnalban pára- és ködfoltok képzõdhetnek. Tovább melegszik az idõ, délen, délnyugaton helyenként 20 fok fölé emelkedhet a hõmérséklet.

 

Orvosmeteorológia:
Pénteken egy hidegfront érinti térségünket, így a szél miatt görcsös fejfájás fordulhat elõ, de ingerültebbek, feszültebbek is lehetünk. A szeles, hûvös idõ miatt nõ a megfázásveszély. A vérnyomásproblémákkal küzdõknek erõsödhetnek panaszai. Fogyasszunk sok vitamint, öltözzünk rétegesen!

 

Közlekedésmeteorológia:
Pénteken kezdetben a Dunántúl északi, keleti, valamint az ország déli tájain találkozhatunk kisebb esõtõl, nedves, vizes útszakaszokkal. Délután északkeleten kell számítani vizes útszakaszokra egy-egy futó zápor következtében. A nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül, megerõsödik, így ez ronthatja a jármûvek menetstabilitását. A naposabb tájakon érdemes vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!