2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Piaccsarnok épült Földes jobb ellátásáértForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-18 21:09:18
Az óvodások rajz kiállítással és ünnepi mûsorral, a kertbarát kör és a népfõiskolai egyesület gyümölcs és virág kiállítással köszöntötte a régen várt piaccsarnok átadására érkezõket október 17-én.

A nagyközség központjában átadott korszerû 203 négyzetméteres piaccsarnok és elárusító helyei méltó körülményeket biztosítanak a településen megtermelt termékek árusításához. A Darányi Ignác Terv keretében megvalósult beruházás eredményeként a hét minden napján korszerû körülmények között vásárolhatnak az új létesítmény látogatói.

A település önkormányzata 2009 januárjában nyújtotta be pályázatát az MVH Falumegújításra és fejlesztésre kiírt pályázatára, piac épület kialakítására. A régi piac felszámolására azért vált fontossá, mert annak területe nem a községé volt, a terület építészetileg és funkcióit tekintve sem volt megfelelõ. Avató beszédeikben Bodó Sándor a térség országgyûlési képviselõje, a megyei közgyûlés elnöke és Jeneiné dr. Egri Izabella polgármester hangsúlyozták: a 46 millió forintos pályázati támogatással épült piaccsarnok kereskedelmi funkciója megerõsödésével felértékelõdik Földes térségi szerepe, javul a település versenyképessége és népesség megtartó ereje.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!