2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Kellemes õszi idõForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-20 09:58:24
Vasárnap is többnyire a napsütésé lesz a fõszerep, de a Dunától keletre idõnként erõsebben megnövekszik a felhõzet, csapadék azonban nem várható. Délnyugaton szeles idõre számíthatunk, délután 15-21°C várható, délen, délnyugaton számíthatunk a melegebb idõre.

Távolabbi kilátások:

Hétfõn valamivel több felhõ lehet az égen, délnyugaton kisebb esõ, gyenge zápor elõfordulhat. Az enyhébb hajnalt követõen délutánra a déli területeken akár 20-22 fok közé melegedhet a levegõ, máshol ennél néhány fokkal hidegebb lehet. Hajnalban helyenként pára, köd képzõdhet.

Kedden több felhõre, helyenként kisebb esõre, záporokra számíthatunk. Délután 17-23°C várható, de északon ennél pár fokkal hidegebb lehet. Többfelé pára, köd képzõdhet.

 

Szerdán naposabb, szárazabb, a Dunántúlon szelesebb idõre van kilátás, helyenként 25°C körüli hõmérséklettel. Csütörtökön a Dunántúlon és északon megnövekszik a felhõzet, de csak kisebb esõ, egy-egy zápor fordulhat elõ ezeket a tájakon.

 

Orvosmeteorológia:
Vasárnap még kezdetben gyenge melegfronti, majd délután északon már gyenge hidegfronti hatás fog érvényesülni. A melegebb idõ vérnyomásproblémákat, migrénes fejfájást okozhat. Északon a hidegfrontra érzékenyeknél délután ízületi fájdalmak, görcsös panaszok léphetnek föl. Azonban érdemes a szabadban egy sétát tennünk. Fogyasszunk sok vitamint, öltözzünk rétegesen!

 

Közlekedésmeteorológia:
Vasárnap csapadékmentes idõre számíthatunk. A Dunántúl délnyugati és középsõ területein az élénk, erõs délnyugati, déli, valamint idõnként délkeleten az élénk délies szél ronthatja a jármûvek menetstabilitását. A naposabb tájakon érdemes vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!