2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
1088 pedagógus kap kompenzációtForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-21 19:54:04
Õk, köztük 664 iskolaigazgató, a korábbi keresetüknél kevesebbet kapnak jelenleg. A KLIK alkalmazásában álló nyugdíjas korúak közül 2751-en választották a nyugdíjba menetelt, de közülük is többeket foglalkoztatnak heti 10 órát meg nem haladó idõtartamban.

Az állami alkalmazású pedagógusok közül 1088 személyt érint a bérkompenzáció, akik korábbi keresetüknél kevesebbet kapnak jelenleg, közülük 664 iskolaigazgató - írta a Magyar Nemzet.A lap hétfõi számában Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) elnöke elmondta: a bérkiegészítés, amelyet novembertõl kapnak meg az érintettek legfeljebb 100 ezer forint lehet."A 130 ezres dolgozói állománynak csak egy nagyon kis hányada, három személy lesz, akinek a költségvetés által biztosított jövedelme nem fogja elérni a 2013. szeptember 1. elõtti szintet" - mondta az elnök.

Beszámolt arról is, hogy ezzel párhuzamosan az intézményvezetõi pótlékok differenciálását is megkezdik a 664 kompenzációban érintett igazgatónál, a többiek esetében ez a 2014 januárjában esedékes átsoroláskor folytatódik. Az intézményvezetõi pótlék az alapilletmény 40-80 százaléka lehet, és a KLIK javaslata szerint a végzettségtõl és az iskolai létszámtól függene. Minimuma 61 885 forint, maximuma 135 554 forint.Beszámolt arról is, hogy ezres nagyságrendben hirdettek meg új állásokat, fõként gyógypedagógusokat és logopédusokat, illetve a természettudományos szakokon, a zenemûvészeti és a szakképzés területén van hiány oktatókból.

Elmondta, hogy a KLIK alkalmazásában álló nyugdíjas korúak közül 2751-en választották a nyugdíjba menetelt, de közülük is többeket foglalkoztatnak heti 10 órát meg nem haladó idõtartamban.Az igazgatói pályázatokkal kapcsolatban közölte, hogy 193 állami fenntartású intézményben van jelenleg megbízott igazgató, ezekre a helyekre a pályázatokat úgy írták, illetve írják ki, hogy a tanévet ne zavarják meg, vagyis félévkor, vagy a jövõ tanév elején állnak munkába a nyertesek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!