2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Kellemes idõForrás: idokep.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-24 20:41:58
Pénteken ismét több lesz a napsütés, északon és a Dunántúlon találkozhatunk kissé felhõsebb tájakkal, de csapadék sehol sem várható. Északnyugaton, nyugaton megélénkül a délies szél. Hajnalban 8-14°C, délután 18-23°C között alakul a hõmérséklet. Reggelre az ország nagy részén párássá válhat a levegõ, többfelé köd képzõdhet.

Szombaton is marad az átlagosnál melegebb, vénasszonyok nyara jellegû idõ. Általában véve sok lesz a napsütés, viszont erõsebben felhõs, tartósan párás tájakkal is találkozhatunk.

Vasárnap is marad a kellemes hõmérsékletû, fátyol-és középmagas szintû felhõkkel tarkított õszi idõ. A hajnali pára-és ködfoltok a legtöbb helyen délelõtt feloszlanak. A hétvége mindkét napján 19 és 24°C közötti délutáni értékekre van kilátás.

 

Hétfõn folytatódik az évszakhoz képest melegebb idõ. Hajnalra pára-és ködfoltok ismét kialakulhatnak. Többfelé megélénkül, a Dunántúlon meg is erõsödik a délies szél. Kedden egy hidegfront érintheti az északi, északnyugati tájainkat.

 

Orvosmeteorológia

Pénteken front nem érinti térségünket, javul közérzetünk. Megszûnnek a migrénes panaszok, az alvásproblémák. Az átlagosnál melegebb idõ miatt azonban tompábbak, fáradékonyabbak lehetünk. A napos idõ is javítja közérzetünket, érdemes minél több idõt a szabadban töltenünk. Gondoskodjunk azonban a megfelelõ vitamin-utánpótlásról, öltözködjünk rétegesen!

 

Közlekedésmeteorológia

Pénteken a Dunántúl nagy részén, valamint az északi tájakon pára, köd képzõdhet, mely helyenként a délelõtti órákban tartósabban is megmaradhat, emiatt jelentõsen csökken a látástávolság. Északnyugaton az idõnként élénk délies szél kissé csökkentheti a jármûvek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!