2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
Nemi erõszak az intenzív osztályonForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-14 14:19:17
Az áldozat tüdõbajos volt - túl erõtlen ahhoz, hogy ellenálljon az erõszaknak.

Angola - Angola fõvárosában egy férfi egy kórház intenzív osztályán erõszakolt meg egy nõi pácienst - jelentette hétfõn az afrikai ország állami rádiója. Információjuk szerint a beteg tüdõbajos volt - túl erõtlen ahhoz, hogy ellenálljon az erõszaknak.

 

A nemi erõszak szombaton, a kora reggeli órákban történt Angola fõvárosa, Luanda központi kórházában. Az állami rádió hétfõi híradása szerint a férfi ellenõrzés nélkül besétált a fertõzõ betegek osztályára, ahol megerõszakolt egy tüdõbeteg nõi pácienst. Az esetrõl a rádiónak a kórház egyik alkalmazottja számolt be, aki nevének elhallgatását kérte. A hírek szerint a nemi erõszakot elkövetõ férfit még aznap elfogta a rendõrség.

Angolában néhány hete egy tévécsatorna adásában olyan képsorokat mutattak be, amelyeken egy beteg utolsó perceit rögzítették. Az áldozat egy nõ volt, aki agyhártyagyulladásban szenvedett. Ezért anyjával együtt elmentek a Luanda központjába található Americo Boavida kórházba. Az egészségügyi intézetben azonban azt mondták nekik, hogy nem tudnak több beteget felvenni, mert nincs elegendõ kórházi ágyuk.

Amikor a beteg nõ anyja azt kérte, hogy lányát szállítsák át mentõvel egy másik kórházba, a kórház munkatársai pénzt követeltek. Ehelyett azonban az anya úgy döntött, hogy az angolai állami televízióhoz fordul segítségért. Miután odaértek az épülethez, a nõ belehalt betegségébe. Életének utolsó pillanatait rögzítette az állami tévé egyik forgatócsoportja. A képeket ezután bemutatták a tévé adásában, valamint az interneten is elérhetõvé tették.

Az afrikai államban ingyenes az állami orvosi ellátás. De aki csak megengedheti magának az magánorvosokhoz, illetve privát kórházakhoz fordul, ahol fizetni kell az ellátásért. Az olajban bõvelkedõ Angolában három évtizedes polgárháború után, 2002-ben kezdõdött meg az ország helyreállítása - a lerombolt kórházak, iskolák, és úthálózat újjáépítése.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!