2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Tipikus, novemberi idõForrás: idokep.hu
Utolsó módosítás: 2013-11-18 13:45:36
A hétfõn virradóra kialakult köd helyenként tartósabban is megmaradhat, az Alföldön és északon gyenge szitálás is kialakulhat. Még marad a nyugodt, késõ õszi idõ, de napközben már egyre többfelé élénkülhet meg a déli, délkeleti szél. Sok lesz felettünk a felhõ, a maximumok 5 és 12°C között várhatóak.

Távolabbi kilátások
Kedden és szerdán egy mediterrán ciklon hatására szeles, idõnként csapadékos idõ várható, de szerdán fokozatos csökken a csapadékhajlam. Északon és nyugaton többnyire 10°C alatti, délen, délkeleten még e fölötti maximumokra számíthatunk.

Csütörtökön is marad a csapadékos idõjárás, ám az évszakhoz képest enyhe idõben lesz részünk: 7 és 13°C közötti csúcshõmérsékletekben bízhatunk.


A hétvégére gyenge lehûlés körvonalazódik, továbbra is változékony, csapadékos idõben lesz részünk. Hétfõn hajnalra újra megjelennek a reggeli fagyok.

 

Orvosmeteorológia
Hétfõn front ugyan nem lesz felettünk, ám az érzékenyebbek gyengébb fejfájásra panaszkodhatnak. A hûvösebb, nyirkosabb tájakon felerõsödhetnek a kopásos eredetû ízületi fájdalmak. A tartósabban ködös, felhõs területeken élõk lehangoltabbak lehetnek. Egy forró fürdõ azonban mindenkit felfrissít!

Közlekedésmeteorológia
Hétfõn néhol gyenge szitálás teheti nyirkossá az utakat, a délkeleti szelet pedig többfelé kísérhetik élénk, északnyugaton esetleg erõs lökések. Hajnalban pára- és ködfoltok korlátozhatják a látástávolságot, melyek helyenként tartósabban is megmaradhatnak. Vezessünk figyelmesen, tartsunk nagyobb követési távolságot!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!