2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Korszerû kémiai labor 2200 diáknak BerettyóújfalubanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-12-05 20:10:33
Korszerû kémiai laboratórium kialakítására 328,9 millió forint európai uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében Berettyóújfalu. Az önkormányzat közleménye szerint az Arany János Gimnáziumban épül meg a laboratórium, ahol 2200 helyi diák kísérletezhet majd.

A közlemény szerint a pályázati kiírás elsõdleges célja az volt, hogy az oktatási intézményben megteremtsék a korszerû és magas szintû természettudományos szemléltetés hálózatos rendszerét, költséghatékony módon.

Az átalakítási munkálatok már meg is kezdõdtek a gimnázium Kossuth utcai szárnyának földszintjén.

A pályázati keretbõl 64 millió forintot eszközbeszerzésre fordítanak. Például vásárolnak két interaktív táblát a hozzájuk tartozó szuperközeli vetítésû projektorral, két notebookot, valamint 40 diákot kiszolgáló elektronikus feleltetõ és szavazórendszer segíti majd az oktatást.

A szakmai program keretében szerepel laboránsok és szaktanárok képzése, tananyagok kidolgozása, laborgyakorlatok szervezése, 11 közoktatási intézmény bevonásával.

A projekt egy laborvezetõnek és egy laboránsnak teremt új munkahelyet, a projektben konzorciumi partnerként vesz részt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ debreceni tankerülete.

A laboratóriumot elõreláthatólag 2014 elejétõl használhatják a természettudományos oktatásban részt vevõ tanárok és diákok – zárult az önkormányzat közleménye.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!