2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
A UPS is drónokkal szállítaná a csomagokatForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-08 09:07:17
A világ legnagyobb csomagszállító cége is követné az Amazon példáját és robotrepülõgépek, illetve -helikopterek segítségével juttatná célba a küldeményeket. Bill Gates inkább gyógyszereket szállítana a nehezen megközelíthetõ helyekre.

A The Verge tudósítása alapján a UPS már robotjármûvek egész flottáját teszteli. A vállalat jelenleg is vizsgálja azokat a különbözõ megoldásokat, amelyek lehetõvé teszik a csomagok drónokkal való szállítását. A portál kérdésére válaszul a társaság közölte, hogy a robotrepülõgépek ilyen jellegû alkalmazása érdekes technológia, amit a jövõben is szemmel fog tartani. Nem meglepõ, hogy a UPS felfigyelt az Amazon koncepciójára, hiszen a nemzetközi csomagszállítás területén egyetlen más társaság sem fordít ennyi pénzt kutatás-fejlesztésre. Ezt megerõsítette a cég egyik szóvivõje is, aki elmondta, hogy a UPS minden más vetélytársánál nagyobb összeget költ innovációra.

A The Verge cikke szerint ez a jövõ elméletileg gyorsabban is megvalósulhat, mint amire sokan gondolnak. Colin Guinn, a DJI dróngyártó észak-amerikai vezérigazgatója hangsúlyozta: az olyan vállalatok, mint az Amazon vagy a UPS kevesebb, mint két esztendõn belül létrehozhatják a saját biztonságos és mûködõ drónflottájukat.

Eközben Bill Gates, a Microsoft társalapítója a CNN The Lead nevû magazinjának kifejtette, hogy Jeff Bezos terve fantasztikus és "látnoki". Kedvelt témájánál maradva megjegyezte, hogy robotrepülõgépekkel nem csupán könyveket és elektronikai eszközöket lehet szállítani, hanem akár gyógyszerek is eljuttathatók a nehezen megközelíthetõ régiókba. Nagyszerû dolognak nevezte, hogy az embereknek ilyen álmaik vannak és remeknek, ha a szállítási költségek így csökkenthetõk. Az ötlet nagyon optimista, de az olyan IT-úttörõknek, mint Jeff Bezos joguk van nagy dolgokat álmodni. Szerinte nagyszerû lenne, ha ez az elképzelés számos termék esetében megvalósulna.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!