2020. július 3. Péntek, Kornél, Soma.
 

Szerda délután bejelentették: 112 fiókból 67 maradna, 20 százalékkal csökkentenék a költségeket, és a továbbiakban a prémiumbanki és e-banki szolgáltatásokat erõsítenék.

Jelentõsen csökkenti fiókjainak számát a Raiffeisen Bank, a jelenlegi 112 fiókból 45-öt bezár, a lépést Heinz Wiedner vezérigazgató azzal indokolta, hogy a hitelintézet módosítja stratégiáját: a jövõben elsõsorban a vállalati ügyfelekre és az elektronikus csatornákra koncentrál.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden közzétett határozatában tízmillió forintra bírságolta a Raiffeisen Bank Zrt.-t pénzforgalmi jogszabálysértések miatt - közölte a jegybank a honlapján kedden.

Február 10-re halasztotta az elsõfokú ítélet kihirdetését a Raiffeisen Bank Zrt. magyar állam ellen indított perében szerdán a Fõvárosi Törvényszék a forinthitel-szerzõdések tisztességességével kapcsolatban, hasonlóan a Raiffeisen Lízing Zrt. ügyében hozott keddi határozathoz.

A másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla szerdán kihirdetett jogerõs határozatában jóváhagyta a Fõvárosi Törvényszék szeptember 10-én, a Raiffeisen Bank és a Raiffeisen Lízing Zrt. ügyében hozott elsõfokú ítéleteit, amelyekben elutasította a pénzügyi intézmények magyar állam elleni, devizahitelekkel kapcsolatos kereseteit, és arra kötelezte õket, hogy fizessenek meg egyenként 635 ezer forint másodfokú perköltséget az alperesnek.

Szeptember 10-re halasztotta az ítélet kihirdetését a Fõvárosi Törvényszék a Raiffeisen Bank magyar állam ellen indított perében, egyúttal végzéssel elutasította a felperes bank azon indítványát, hogy az Alkotmánybírósághoz és az Európai Bírósághoz forduljanak a per tárgyában.

Pozitív fejlemény a tõkeemelés a Raiffeisen Bank International adósosztályzata számára, de aránytalanul nagy közép- és kelet-európai kitettsége miatt a bank továbbra is igen érzékeny a térség negatív fejleményeire - írták a Fitch Ratings hitelminõsítõ elemzõi a hét végén.

Szerdára gyakorlatilag egyértelmûvé vált, hogy Széchenyi Bank vásárolja meg a nála százszor nagyobb méretû Raiffeisen Bankot. Bár a tranzakció részleteit egyelõre nem ismerjük, az ügyfelek számára fontos kérdés lehet, mi történik a pénzükkel, hitelükkel, megtakarításukkal.

Az utóbbi napokban terjedtek el a hírek az osztrák tulajdonú Raiffeisen Bank magyarországi leányvállalatának eladásáról. A vételi érdeklõdést Bécsben és Budapesten is megerõsítették, de a hírbe hozott Széchenyi Kereskedelmi Bank tulajdonosai egyértelmû vételi szándékukat nem jelezték. Szerda este az osztrák anyagbank mindent cáfolt.

« 1. oldal »