2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A helyzet rendkívül súyosForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-02 15:10:33
Orbán Viktor: "A kormányváltást követõen elszámoltatásra és politikai felelõsségre vonásra kerül sor"

A kormányváltást követõen elszámoltatásra és - törvényes kereteken belül - poltikia felelõsségre vonásra kerül sor - jelentette ki Orbán Viktor, amikor Sólyom László államfõvel találkozott kedden.

A Fidesz elnöke és Sólyom László - a jövõ évi költségvetési tervezet tükrében - az ország állapotáról tárgyalt egymással. Megvitatták a köztársasági elnök révkomáromi látogatásával kapcsolatos történéseket is. A találkozóról Szijjártó Péter elnöki kabinetvezetõ tájékoztatta az újságírókat, arra azonban kitérõ választ adott, hogy a megbeszélést ki kezdeményezte.

Orbán Viktor úgy fogalmazott az államfõnek, hogy Magyarország helyzete rendkívül súlyos, a magyar gazsaság a csõd szélén táncol. Szerinte a gazdaságot a külföldi segélyek és a hitelek tartják életben. Tájékoztatta az államfõt, hogy a Fidesz készen áll a kormányzásra és a jobboldal képes az eladadósodási folyamat visszafordítására. A megbeszélésen a kialakult helyzetért Orbán Viktor az elmúlt nyolc év szociális-liberális kormányzását tette felelõssé.

Az államfõ révkomáromi látogatása kapcsán kialakult helyzettel kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta Sólyom Lászlónak, hogy Szlovákia magatartása méltatlan egy európai uniós tagállamhoz. Szerinte Szlovákia úgy viselkedett, mintha nem lenne tisztában az Európai Unió értékeivel és lényegével. A Fidesz elnökének megítélése szerint azzal, hogy nem engedték be a magyar államfõt országuk területére, megsértették a schengeni szerzõdést. A Fidesz elnöke egyértelmûvé tette, hogy támogatják Sólyom Lászlót az ügy kapcsán a nemzetközi fórumokon.

A Fidesz kedden elnökségi ülést is tartott, ahol a költségvetés volt a fõ téma. Ennek kapcsán Navracsics Tibor frakvióvezetõ azt mondta, hogy az önkormányzatok ellehetetlenítésével elérhetetlenek lesznek a közszolgáltatások az állampolgárok számára.. Szerinte a költségvetési tervezet azt mutatja, hogy a jövõ Magyarorszáfga csak a gazdagok számára lesz élhetõ - mondta tájékoztatóján Szijjártó Péter..

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!