2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Oszlatás - agyonveréssel fenyegették a rendõröket a romákForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-03 15:45:43
Egy hangoskodó, 50 fõs csoporthoz hívták a rendõröket.

Agyonveréssel fenyegették az intézkedõ rendõröket egy társaság tagjai csütörtökre virradó éjjel Esztergomban, végül a Készenléti Rendõrség fõvárosi egységei oszlatták fel a hangoskodó csapatot.

 

A rendõröket - elõször a helyieket - éjjel hívták ki az Esztergom-kertvárosi lakók, mert egy 50 fõs roma társaság hangoskodással zavarta a nyugalmat. A városban sorozatosak a hasonló problémák, az esztergomi rendõrkapitány ezért csütörtökön találkozóra hívta a környékbeli cigány vezetõket a helyzet rendezésére. A Komárom-Esztergom Megyei Rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint az éjjel egy hangoskodó, 50 fõs roma csoporthoz hívták a rendõröket.

A helyi járõrök felszólították õket a hangoskodás befejezésére, erre fenyegetéssel válaszoltak. A házigazda kérdõre vonta a rendõröket, hogy milyen jogon mentek oda, és közölte: "semmi keresnivalótok nincs itt, takarodjatok innen, és ne merjetek még egyszer idejönni, mert agyon lesztek verve!"

A túlerõ miatt a rendõrök segítséget kértek. Az oszlatásban jártas Készenléti Rendõrség fõvárosi egységei érkeztek a helyszínre, összesen 40 rendõr. A teljes harci felszerelésben érkezõ rendõröket a nem sokkal elõbb még hangoskodó csoport elõször csenddel fogadta. A csapat hangadója azonban ismét a rendõrök ellen uszította a társaságot, ellene eljárás indult az intézkedés után, a többiek igazoltatás után hazamehettek.

Az esztergomi rendõrök már rutinosak a hasonló esetek kezelésében: augusztus 8-án egymás után két hasonló "bulinak" kellett véget vetniük. Nyergesújfalun egy 40-50 fõbõl álló roma társaság az éjszaka közepén a zenét üvöltetve szórakozott az utcán. Hiába kérték a rendõrök, nem csendesedtek el, közölték, hogy addig buliznak, ameddig akarnak, senki nem mondhatja meg nekik, hogy mit csináljanak. A tatabányai rendõrök segítségével küldték haza õket.

Még tartott ez az intézkedés, amikor Esztergomból érkezett hasonló bejelentés. Egy roma házaspár házassági évfordulót ünnepelt nagy társaságban, meglehetõs hangerõvel. Itt szintén közölték az elsõként a helyszínre érkezõ járõrpárossal, hogy a zenét nem kapcsolják ki, mulatni fognak reggelig. Mikor megérkezett a másik helyszínrõl 14 rendõr, azonnal halkítottak és a vendégek is hazamentek.

A hasonló sorozatos problémák miatt a város rendõrkapitánya még csütörtökön találkozóra hívta az esztergomi és környékbeli cigány kisebbségi vezetõket a megelõzés és az incidensek elkerülésének megtárgyalására.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!