2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Az MDF ismét a választók támogatását kériForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-16 15:22:32
Az MDF továbbra is abban bízik, hogy tud határidõre budapesti listát állítani a párt. Ehhez arra van szükség, hogy legalább nyolc fõvárosi választókerületben legyen egyéni képviselõjelöltje a Magyar Demokrata Fórumnak.

Hétfõ délig egy „tisztán” MDF-es jelöltet vettek nyilvántartásba Budapesten, de a párt adatai szerint négy másik is összegyûjtötte már a kellõ mennyiségû ajánlószelvényt, háromnál ez „karnyújtásnyira van”, két-háromnál pedig „dolgozni kell még” - mondta kedden újságíróknak Csapody Miklós képviselõjelölt, aki társaival ismét a választók támogatását kérte. Péntekig lehet gyûjteni a jelölteknek az ajánlószelvényeket.

A valasztas.hu honlapon található adatok szerint a fõvárosban eddig a XVII. kerületben található 25-ös választókörzetben vettek nyilvántartásba „tisztán” MDF-es, tehát nem az SZDSZ-szel közös jelöltet, Farkas Tibort. Debreczeni József, a fõvárosi 7-es választókörzet (V. kerület) jelöltje pénteken erõsítette meg, hogy valamivel több, mint 750 ajánlószelvénye van már. Kedden pedig azt mondta, hogy azóta újabbakat gyûjtött, és kedden délután adja le azokat az illetékes választási bizottságnál. Ugyanerre készül Csapody Miklós is. Rajtuk kívül a második kerületben Pusztai Erzsébetnek és a hetedik kerületben Herényi Károlynak van meg a szükséges mennyiségû kopogtatócédula, de õk sem adták le egyelõre azokat. Csapody Miklós megfogalmazása szerint „tíz százalékos ráhagyással” igyekeznek gyûjteni, hogy biztosan elérjék a 750-es darabszámot.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy Slosár Gábornak, Fejér László Elõdnek és Hardy Lászlónak viszonylag kevés szelvénye hiányzik már az egyéni jelöltséghez. Katona Tamás és Király Zoltán körzetében pedig ennél is többet kellene gyûjteni, de a párt bízik abban, hogy ezt teljesíteni tudják.

Az MDF vezetõi illetve képviselõjelöltjei múlt héten álltak nyilvánosság elé, és kérték a választók támogatását, mert a párt kevés ajánlószelvényt kapott. Kedden Debreczeni József és Csapody Miklós is azt állították, hogy a felhívásuk után „gátszakadásszerûen” érkeztek hozzájuk kopogtatócédulák.

Csapody Miklóstól a sajtótájékoztatón megkérdezték, tudnak-e arról, hogy Lévai Zoltánnál, a budapesti választmány leváltott elnökénél van állítólag több száz cédula, és visszaszerezték-e már azokat. A politikus annyit válaszolt: ha valóban vannak nála szelvények, kérik tõle, juttassa el azokat a párthoz. Egy másik kérdésre válaszolva Csapody Miklós cáfolta, hogy felmerült Kolompár Orbán neve az MDF bármelyik listájával kapcsolatban.

Csapody Miklós elmondta, hogy még nem döntöttek arról, ki vezesse a párt budapesti listáját, tudomása szerint errõl hétvégén dönt az országos választmány illetve a párt elnöksége. Lehetséges neveket ezzel kapcsolatban nem említett a politikus. Korábbi hírek szerint az SZDSZ-szel kötött választási együttmûködés alapján a liberálisok jelölhetnek valakit a budapesti lista élére.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!