2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Gázos gázáremelésForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-29 13:21:25
Nem mindenhol drágul ugyanannyira a gáz. Április elsejétõl nõnek az árak, de a különbözõ szolgáltatók áremelései között jelentõs különbségek vannak.

Aki viszonylag jól jár, az 125 forintot fizet majd egy köbméter gázért. Aki rosszul, az több mint 131-et.

Müller Jánosné pontosan nyilvántartja a kiadásokat. Még SMS-t is kap a gázszámláról. Áprilisban körülbelül 500 forinttal több lesz a levonás. De ha Müller Jánonsé nem Pécsett, hanem az ország másik részében lakna, akkor más összeg jönne ki. A szolgáltatók ugyanis április elsejétõl eltérõ mértékben, 9,7 és 12,2 százalék közötti mértékben emelnek árat. A drágulás mértékét az energiahivatal határozta meg. Így egy köbméter gáz bruttó ára áprilistól a FÕGÁZ-nál 125, az EON-nál 125,5, a GDF SUEZ-nél 127, a TIGÁZ-nál pedig 131 Ft lesz.

„Ez azért van így, mert ha egy kis területre több fogyasztó jut, akkor ezáltal alacsonyabbak a költségek. Ezért a Fõgáznál kisebb mértékben emelkedett a földgáz ára” – mondta Bálint Norbert, a FÕGÁZ szóvivõje.

De a gázszámlában nem csak a földgáz árát kell kifizetni. Mindegyik szolgáltató felszámol havonta 1250 forint alapdíjat, a fogyasztástól függetlenül. Ez az ár most nem változott.

A Magyar Szocialista Párt szerint az energiahivatal rosszul számolta ki a gázáremelést. A párt szerint elég lett volna csak öt százalékkal növelni az árakat, ezért kezdeményezték az Országgyûlés gazdasági bizottságának az összehívását.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!