2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Újabb botrány Hagyó körülForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-04-21 12:04:29
Hagyó Miklós utasítása alapján elõre meghatározott cégek nyertek el közbeszerzéseket a Fõvárosi Közterület-fenntartó Vállalatnál.

Bielek Pétert a BKV-botrány kapcsán hallgatták ki. Hétfõn a Hír TV számolt be arról, hogy információik szerint a fõvárosi koalíció kifizetõhelye volt a FKF Zrt. A közmûcégnél belsõ vizsgálatot indítottak.

A BKV után a közterület-fenntartó vállalatnál körvonalazódik az újabb botrány. Az RTL Híradó birtokába jutott a cég vezérigazgatójának tanúvallomása, ebben arról is beszél, hogy a fõváros vezetése hogyan akarta ellenõrzés alatt tartani a közmûcégeket. Bielek Péter úgy fogalmazott: "A megválasztásomat követõen Hagyó Miklós és Mesterházy Ernõ urak külön-külön jelezték, igényt tartanak arra, hogy a fõváros jobban belelásson a közmûcégek belsõ életébe, és ellenõrizze a mûködését. Ezt olyan módon kívánták megvalósítani, hogy Hagyó úr egy bizonyos ügyvédi irodát, míg Mesterházy úr egy másik ügyvédi irodát jelölt meg, hogy ezen ügyvédek a jelentõsebb ügyekben, beruházásokkal kapcsolatban dolgozzanak."

Azt mondta Bielek Péter, hogy voltak olyan közbeszerzések, amelyeknél határozott utasítás is volt a nyertesre vonatkozóan. "Hagyó úr tõlem egyértelmûen és határozottan kérte egy bizonyos céggel történõ szerzõdéskötést, és éreztette, hogy én az õ kérését nem utasíthatom vissza, mert bármikor elveszíthetem az állásomat" - fogalmazott.

A pályázatot pedig eleve az adott cégre szabták. Mint a vezérigazgató mondta: "A közbeszerzés mûködése nálunk úgy néz ki, hogy van a vállalatnál egy közbeszerzési bizottság, aminek én nem vagyok tagja, de ha én azt mondtam, hogy ez az ügyvéd vezesse a közbeszerzést, akkor a beosztottaim értették, hogy mi a feladatuk és az ügyvéd kérésének megfelelõen végezték a dolgukat".

A vallomásban elhangzott az a feltételezés is, hogy az egyik közbeszerzési eljárásban a nyertes cég visszajuttathatott körülbelül 70 millió forintot a városházára. Hétfõn a Hír Tv számolt be arról, hogy információik szerint a közterület-fenntartó vállalat is a szocialista-szabad demokrata koalíció úgynevezett kifizetõhelye lehetett. A közmûcégnél kedden belsõ vizsgálatot indítottak az ügyben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!