2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Felkavarta Ercsi lakosságát a gyilkosságForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-24 19:08:13
Több rendõr teljesít szolgálatot és gyakrabban járõröznek Ercsiben a vasárnapi gyilkosság óta. Vasárnap egy 39 éves helyi férfi gázálarcban, a hátán egy permetezõvel ment az ercsi házhoz, ...

az ottlévõket pedig egy eddig ismeretlen vegyi anyaggal fújta le. Az egyik nõ egy bottal ütötte támadóját, aki ebbe belehalt. A nõt a rendõrök elõállították, késõbb pedig õrizetbe vették.

Nyugalom van Ercsiben a szombati támadás óta. Az utcákon több rendõr teljesít szolgálatot, és gyakrabban is járõröznek, mivel az ott élõket felkavarta a gyilkosság.

Az áldozat egy eltûnt fûkasza miatt döntött úgy, hogy elégtételt vesz a ház lakóin. Úgy tudni, hogy az elmúlt hónapokban többször is meglopták, és rájuk gyanakodott. A gyilkosság helyszínétõl pár száz méterre lévõ házát például a táblák szerint árammal védte.

„Beszéltem a városi kapitánnyal, aki azt mondta, hogy még nem tett náluk semmilyen feljelentést a fiatalember. Vélhetõen szombat éjszaka utolsó elkeseredésében fordult ehhez a buta dologhoz, miután meglátta, hogy eltûnt a fûnyíró” – mondta Szabó Tamás, Ercsi polgármestere.

A pszichiáter szerint nehéz dolga lesz a rendõrségnek, hogy eldöntsék a nõ jogos védelem miatt ütötte-e le a férfit.

„Az önvédelemnek két külön fajtája van. Az egyik az, amikor tudatosan felkészülök arra, hogy megvédem magam, a másik az, ami meglepetésszerûen jön. Amikor meglepetésszerûen jön, ott nincs tudatos mérlegelés, hogy mit lehet, mit nem. És ilyenkor a rendõrség is figyeli azt, hogy volt-e lehetõsége mérlegelni, vagy nem” – mondta Bilkei Pál.

A nõt a rendõrök vasárnap este õrizetbe vették. Halált okozó testi sértéssel gyanúsítják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!