2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A férfi plusz izmokat, a nõ mínusz kilókat akarForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-10 11:33:34
A GfK Hungária szerdán közzétett felmérése szerint a férfiak hajlamosak sötétebben látni saját párkapcsolatukat egy-egy könnyebb flört után, míg a nõknél egy harmadik érkezése inkább megerõsíti a kötõdést.

A felmérés kitér a férfiak és a nõk humorérzékére, illetve tisztálkodási idejére is; eszerint a nõk a kifinomultabb humort kedvelik, és egyáltalán nem zuhanyoznak tovább, mint a férfiak.

A férfiak és nõk tisztálkodási ideje között egyáltalán nem olyan nagy a különbség, mint azt sokan hiszik. Ugyanis a nõk 71 százaléka 10 percnél, 26 százaléka pedig 5 percnél is kevesebb idõt tölt a zuhany alatt. Ezek az arányok alig maradnak el a férfiakétól: az erõsebbik nem 75 százaléka kevesebb, mint 10 percig, 30 százaléka pedig 5 percnél rövidebb ideig zuhanyozik. Az adatok szerint a nõk és a férfiak átlagosan 10 percet töltenek a zuhany alatt; a különbség alig 39 másodperc.

A férfiak egyik legnagyobb szívfájdalma saját külsejükkel kapcsolatban, hogy nem találják magukat elég izmosnak. A megkérdezett férfiak többsége átlagosan 13 kilós plusz izomzatot szeretne. Ugyanez a hölgyek esetében mínusz 10 kilogramm körüli fogyást jelent.

Ami a humort illeti, a kutatás szerint a két nem eltérõen értelmezi a viccet, sõt az elvárásaik is teljesen mások, ha egy poénról van szó. A nõk jobban reagálnak a szójátékra és a narratívára, mint a helyzetkomikumra, illetve valamivel késõbb reagálnak a képekre, viszont jobban is élvezik a csattanókat. A felmérés alapján a nõk a kifinomultabb humort kedvelik, és összetettebb agyi funkciókat használnak az egyes viccek feldolgozásához a Gfk szerint.

Nagy a különbség a két nem között a vásárlások döntési folyamataiban is. A nõk sok esetben elsõsorban a kinézetre, a dizájnra fókuszálnak, míg a férfiak a mûszaki adatok alapján döntenek. Többnyire mindenki tudja, hogy a háztartásokban jellemzõen vasalót, porszívót vagy mosógépet inkább a nõk, TV-t vagy hifit pedig a férfiak vesznek. Az erre fordított összegrõl azonban közösen döntenek a párok - áll a felmérésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!