2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Csütörtökön búcsúznak az elgázolt rendõrtõlForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-07-28 15:41:56
Csütörtök délután temetik el azt a fiatal rendõrt, akit múlt pénteken gázolt halálra egy autós Budapesten, a Keletinél.
A 30 éves zászlóst Ózdon, a Gyári temetõben helyezik végsõ nyugalomra.

A Budapesti Rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint Radovic Dusánt csütörtökön, fél 3-kor búcsúztatják el szülõvárosában Ózdon, a lomb utcai Gyári temetõben. A fiatal zászlós múlt pénteken vesztette életét szolgálatteljesítés közben. Egy autóst üldöztek, akit a XIV. kerületben akartak ellenõrizni, azonban a sofõr nem állt meg. A Keleti pályaudvarnál sikerült megállítani a kocsit, ekkor történt a tragédia: a férfi hátramenetbe kapcsolt, és elütötte a mögötte lévõ zuglói rendõrt, aki olyan súlyos mellkasi sérüléseket és koponyaalapi törést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A gázoló férfi néhány napja kamerák elõtt azt mondta, nem tudta, hogy elütött valakit, csak azt érezte, hogy a rendõrautónak megy neki. Poór Zoltán ellen egyébként több eljárás is folyik, és idõközben kiderült az is, nem ez volt az elsõ autós üldözése - errõl az RTL Híradó számolt be még hétfõn, ahogy arról is, hogy a férfi kocsijában kábítószert találtak.

Kollégái szerint Radovic Dusán szépen haladt elõre a ranglétrán, amit kitartásának, bajtársiasságának és szorgalmának köszönhetett. Pályafutását járõrként kezdte, majd 2004-ben járõrvezetõ lett, 2007-ben ügyeletesnek léptették elõ, majd 2009-tõl szolgálatparancsnokká küzdte fel magát. A diploma megszerzése után elvégezte azt az átképzõ iskolát, melynek eredményeként napokon belül tiszti kinevezést kaphatott volna. Munkatársai és felettesei melegszívû, jó kedélyû fiatalemberként ismerték meg. Feleségével - aki szintén a zuglói kapitányságon teljesít szolgálatot - szeretetben nevelték 2 és fél éves kislányukat.

Radovic Dusán mindössze 30 éves volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!