2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Kilenc megyére figyelmeztetést adott ki péntekre a meteorológiai szolgálat a várható felhõszakadás miatt.

A húsvéti hosszú hétvégén továbbra is változékony lesz az idõjárás, de fokozatosan melegszik a levegõ, több helyen 20 Celsius-fok fölé emelkedik a hõmérséklet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Mindenhol elsõfokúra mérsékelték a korábban a viharos szél miatt kiadott másodfokú riasztásokat.

A héten hûvös, szeles, esõs idõ várható. Egy-egy záport jégdara is kísérhet, a magasabb területeken akár hózápor is lehet. A leghidegebb órákban fagypont körüli értékek is lehetnek, s többfelé nappal is csak 10 Celsius-fokig melegszik a levegõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Az Országos Meteorológia Szolgálat jelenti:

A várható talaj menti fagy miatt három megye kivételével az egész ország területére figyelmeztetést adott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hétvégén is többfelé megerõsödhet, helyenként viharossá fokozódhat a szél. Csapadékra vasárnap lehet számítani, a hétvége nagy részén jellemzõen napos, meleg idõ várható, 24 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet.

Csak kisebb károk keletkeztek a hétvégi csaknem orkán erejû szélviharban.

A hétvégén jellemzõen borús idõ várható, sokfelé lehet esõ, zápor. Nem hûl le nagyon a levegõ, néhol még a leghidegebb órákban is plusz 8 Celsius-fok lehet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésében.

Aggasztó a csapadékhiány2014-01-14 09:09:29

Évelõ növényeink biológiai órája a kényszernyugalmi fázis legelején jár. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumából.

Vasárnap 16 fok is lehet2014-01-05 11:57:13

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elõrejelzése szerint vasárnap 10 és 16 fok között alakul majd a legmagasabb nappali hõmérséklet. Északkeleten egy kicsit hidegebb lesz. Reggel errefelé még valószínûleg esni fog, de késõbb elvékonyodik a felhõzet, néhol még a nap is kisüthet. Késõ délutántól nyugat felõl megint vastag felhõk jönnek, újra több helyen lesz esõ, zápor. A déli szél többfelé megélénkül, megerõsödik, majd a szél este a Kisalföldön északnyugatira fordul.

Az év elsõ hétvégéjén jellemzõen borús idõ várható, helyenként szitálás, esõ zápor is lehet. Ezzel együtt továbbra is folytatódik az enyhe idõ, néhol még a leghidegebb órákban is plusz 7, napközben akár plusz 15 Celsius-fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

November utolsó hetében téliesre fordul az idõ. Már hétfõn, Katalin napkor is több helyen várható hózápor. Majd a hét további részében is jellemzõen csapadékos lesz az idõ, helyenként esõ, másutt havas esõ, havazás valószínû. Megerõsödhet, viharossá is fokozódhat a szél, s jelentõs lehûlésre is készülni kell. Néhol napközben is csak 0 fok lehet, a leghidegebb órákban pedig akár mínusz 9 Celsius-fokig is csökkenhet a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

A jövõ héten akár 26 fok is lehet, de hétvégén lehûlés várható
Budapest, 2013. április 14., vasárnap (MTI) – A jövõ héten tovább melegszik az idõ, s akár 26 fok is lehet, a hétvégén azonban esõ, zivatar és lehûlés várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Árvíz/belvíz - Meteorológia: több mint 110 éve nem esett ennyi csapadék az év elsõ három hónapjában
Budapest, 2013. április 3., szerda (MTI) – Több mint 110 éve nem esett országosan ennyi csapadék az év elsõ három hónapjában, mint az idén. Errõl írt szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a honlapján.

« Előző « 4. oldal »