2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

2013. május 17. A deviza jelzáloghiteleknek már csak kevesebb mint a felénél nincs (legalább kilátásban) semmilyen törlesztési probléma. A helyzet azonban még romolhat, hiszen egyre több adóst a harmadik menetben „mentenek” a bankok. Másoknál éppen mostanában nõnek meg drasztikusan a törlesztõk. Megvizsgáltuk, mi mennyit jelent.

Az AXA bank egy olyan programot indított, melynek keretében elengedheti a devizaadósai tartozásának egy részét, ha azok eladják ingatlanukat és a befolyt összeget végtörlesztésre fordítják.

Az Európai Tanács és az Európai Parlament elfogadta a jelzáloghitel-piac szabályozásáról szóló tervezetet, amely elsõsorban a jelzáloghitel-felvevõket védi. Jobb tájékoztatás, rugalmasabb feltételeket és a nagyobb védelmet élvezhetnek majd a jelzáloghitelesek - írja a Bruxinfo .

Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa szerint alternatív bankrendszer nélkül nem lehet megoldani a devizahitelek problémáját Magyarországon.

Elemzõk példátlannak nevezik azt a monetáris élénkítési tervet, amit a japán jegybank jelentett be. Hatalmas pénznyomtatásba kezdenek a szigetországban, ami a gazdasági szereplõket kockázatvállalásra ösztönözheti, hiszen nõ az inflációs nyomás.

Még tavasszal elfogadhatja a parlament a magáncsõdrõl szóló jogszabályt, ám számos aggály fogalmazódott meg a tervekkel kapcsolatban. A hazai jövedelmi viszonyok, a minimálbéres foglalkoztatás mellett komoly az aggály, hogy feltárhatóak-e a tényleges bevételek.

 

A csõdeljárás úgy mûködne, hogy a kilátástalan helyzetbe került adós elmegy az erre szakosodott hivatalba, ott családi csõdgondnokot rendelnének ki hozzá, aki ellenõrizné a pénzügyeit és azt is, hogy mire mennyit költhet, és segítene megállapodni a hitelezõkkel is.

 


Debrecen – A gazdasági válság elhúzódására tekintettel már két évvel ezelõtt új feltételrendszerû bérlakáspályázatot dolgozott ki a debreceni önkormányzat.

A pénzügyi felügyelettõl várja a bankok devizahiteles árfolyamtrükkjének visszamenõleges orvoslását az a férfi, aki jogerõsen pert nyert az OTP Bank ellen, és ennek érdekében a felügyelet elleni perre is készen áll. Õ maga most félmillió forintra számít a bankjától, és a végsõ célja az, hogy a devizahitelezés egész intézményét törvényellenesnek nyilváníttassa.

« Előző « 5. oldal »