2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 

A romaügyi szervezõ specializáció indításával újabb képzéssel segíti a roma-felzárkózást a Gyermeknevelési és Felnõttképzési Kar.

Végül hatékony együttmûködés alakult ki. Az atv.hu helyszíni tudósítója beszámolt róla, hogy a hétvégén a szendrõi gáton gárdisták és romák együtt igyekeztek betömni az árhullám által szakított mintegy 50 méteres rést.

Romákat gyaláztak2010-02-22 10:25:20
Megerõsítette a rendõrség az éjszakai járõrszolgálatot Hódmezõvásárhelyen, miután vasárnapra virradóra ismeretlenek több mint 10 romák lakta házra festettek gyalázkodó feliratokat.

Teleki László máshova utalná a 85 millió forintot.

Januártól 200 diplomás roma szakember közigazgatásba való felvételéhez ad anyagi és szakmai segítséget a kormány - jelentette be Bajnai.

Ha valaki elfogyasztott valamit, annak be kell fizetni az árát. Az önkormányzat soha nem követelt egy plusz fillért senkitõl, ami viszont jár, azt szerettük volna látni" - mondta Nyírbogát polgármestere. Mit mondtak a nyírbogáti romák?

Diszkó és horogkereszt2009-09-15 14:34:05

Ez vezetõi megbízások visszavonását és fegyelmi eljárások indítását is jelenti.

Egy hangoskodó, 50 fõs csoporthoz hívták a rendõröket.

Az elmúlt 20 évben mindössze egyetlen esetben kaptak itthonról kivándorolt romák menekültstátuszt Nyugat-Európában, így a külügyi tárca most sem ajánlja számukra az elindulást.

Szó sincs kivándorlásról2009-08-27 17:13:13

A hajdú-bihari cigányok nem terveznek semmiféle kivándorlást a sorozattámadásokra hivatkozva.

A romák kivándorolnának2009-08-26 15:08:12

Továbbra is õrzik a rendõrök a kislétai támadást túlélõ 13 éves kislányt. A cigányság körében nincs nyugalom, mert úgy érzik, hogy a négy ember elfogásával még nincs elintézve semmi.

Baltával felfegyverkezett önkéntesek állítottak meg egy terepjárót Nyírlugason, holott ilyet még egy hivatalos polgárõr sem tehet. Egy félreértés könnyen verekedésbe, sõt gyilkosságba is torkollhat.

« 1. oldal »