2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
H1N1: még csak most jön a java?Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-08-24 08:45:14
"Nem tudom megmondani, hogy túl vagyunk-e már a legrosszabbon, vagy még csak most jön..." - így nyilatkozott az újtipusú influenzáról a WHO vezetõje.

INFLUENZA - A WHO szerint fel kell készülni a járvány újabb hullámára

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetõje sürgette a világ kormányait, hogy készüljenek fel az új típusú influenza várható második hullámára. Margaret Chan szerint elsõsorban az oltóanyagok szétosztásának módját kellene kidolgozni.

 

"Nem tudom megmondani, hogy túl vagyunk-e már a legrosszabbon, vagy még csak most jön" - fogalmazott a fõigazgató abban a videóüzenetben, amelyet egy háromnapos, pekingi influenza-konferencia résztvevõinek küldött. Mint mondta, fel kell készülni minden elképzelhetõ meglepetésre, közte a vírus véletlen mutálódására, és a fertõzés terjedésének új hullámaira is.

A WHO adatai szerint a járvány április kitörése óta mintegy 1800 ember vesztette életét a H1N1-es vírus miatt. A legtöbben Amerikai déli és északi részén fertõzõdtek meg. Mára azonban a világ több mint 170 országát elérte a betegség, ami miatt a WHO júniusban globális járványnak minõsítette az új típusú influenza miatt kialakult helyzetet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!