2024. május 19. Vasárnap, Ivó, Milán.
 
Újabb 29 milliárd forintos beruházást hajt végre a Denso MagyarországonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-03-26 19:16:24
Újabb, 29 miliárd forintos gyártókapacitás-bõvítõ beruházást hajt végre a Denso székesfehérvári üzemében - jelentette be Jiro Ebihara, a Denso Gyártó Magyarország Kft. elnöke az Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tartott tájékoztatóján.

A japán Denso a világ második legnagyobb autóipari beszállító vállalata, 15 éve mûködtet termelõbázist Magyarországon, és ez idõ alatt 500 millió eurónyi befektetést hajtott végre. A vállalat autóipari részegységek gyártásával foglalkozik, a legmodernebb dízel befecskendezõ rendszereket, motorvezérlõ berendezéseket gyártja.

A termékek jelentõs részét az Európai Unióban értékesíti nagy motorgyártó cégeknek, mint a Ford, a PSA cégcsoport, a Lamborghini, a Perkins, a John Deere, valamint a vezetõ japán márkák. A cég beszállítója a négy Magyarországon mûködõ autógyártónak is.

A székesfehérvári cég a Denso legnagyobb gyártóbázisa Japánon kívül. Beszállítói forgalmának 25 százalékát magyarországi vállalatok adják, Magyarországon mintegy ötezer embernek ad munkát.

A japán vállalat 2013. szeptember 21-én jelentette be, hogy mintegy 1,4 milliárd forint beruházással, eszközbeszerzési programja keretében jelentõs technológiafejlesztést és kapacitásbõvítést valósít meg Székesfehérváron.

A fejlesztéshez az Új Széchenyi Terv keretében csaknem 195 millió forint vissza nem térítendõ támogatást nyertek el a Komplex technológiafejlesztés és foglalkoztatás támogatása címû pályázati kiíráson. A kormány 2013. június 12-én stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Denso Gyártó Magyarország Kft.-vel.

A nyilvános cégadatok szerint a Denso Gyártó Magyarország Kft. a 2013. március 31-ig tartó üzleti évében 389 millió euró árbevételt ért el, 16 millió euróval kevesebbet az elõzõ évinél. Mérleg szerinti eredménye 9,89 millió euró veszteség volt, míg az elõzõ üzleti évben 9,26 millió euró nyeresége volt.

Orbán: példaértékû a Denso vállalat hosszú távú gondolkodása

Példaértékûnek nevezte a Denso japán vállalat hosszú távra elõremutató szemléletét Orbán Viktor miniszterelnök, és üdvözölte cég újonnan bejelentett, összesen 500 munkahelyet teremtõ 29 milliárd forintos beruházását.

A Denso Gyártó Magyarország Kft. elnökével közösen tartott tájékoztatón kedden a miniszterelnök azt mondta: a jövõ nem úgy jelenik meg a számukra, mint amitõl félni kell, hanem, mint ami lehetõséget tartogat, ezt a gondolkodást kell átvenni, ez a magyar gazdaságpolitika lényege, ide szeretnénk eljutni.

Hangsúlyozta, hogy a Denso sikere egyben a magyar emberek, Magyarország sikere. Emlékeztetett arra, hogy novemberi, Japánban tett látogatása során átfogó megállapodást írt alá a szigetország miniszterelnökével, amelyben rögzítették, hogy mindkét ország érdeke a japán beruházások folytatódása.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek