2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Biztonságban a strandonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-24 16:12:13
A pihenni és kikapcsolódni vágyók értékeire és biztonságára rendõrök is vigyáznak a hajdúszoboszlói strandon.

A nyári idegenforgalmi szezonban a Hungarospa Egészségturisztikai Zrt. és a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság között létrejött megállapodás alapján 2014. évben is teljesítenek járõrszolgálatot a hajdúszoboszlói rendõrök a strandfürdõ területén. A rendõrök tájékoztatják a fürdõzõket, valamint segítséget nyújtanak a hozzájuk forduló vendégeknek, miközben a bûncselekmények megelõzése céljából járõröznek a fürdõ területén.

A pihenni vágyók értékeinek és nyugalmának megóvása érdekében az egyenruhások igazoltatják a gyanúsan viselkedõ személyeket.
A turisták örömmel fogadják és megnyugvással veszik tudomásul, hogy amíg õk a jól megérdemelt szabadságukat töltik, értékeiket biztonságban tudhatják.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnmegelõzési Osztályának ajánlásai:

A nagy tömegben szinte senkinek nem tûnik fel, ha valaki felemel egy táskát a földrõl, éppen ezért kedvenc vadászterülete a bûnözõknek a strand. Minden nyári szezonban elõfordulnak lopások, az elkövetõk bármit eltulajdonítanak, ami õrizetlen és mozdítható, lehet az telefon, pénztárca, videokamera, akár úszószemüveg, ruhadarab. Az esetek többsége könnyedén elkerülhetõ lenne egy kis odafigyeléssel, ezért nem árt megfogadni az alábbiakban felsorolt intelmeket:
Ha strandra vagy vízpartra készülnek, lehetõség szerint mindig vegyék igénybe a különbözõ értékmegõrzõket, ahol biztonságban lehetnek értékeik. Amennyiben ez nem oldható meg, úgy ne hagyják õrizetlenül csomagjaikat, vigyázzanak rá felváltva. A strandra ne vigyenek magukkal nagy összegû készpénzt, illetve feltûnõ és értékes használati tárgyainkat (pl. ékszerek, laptop).
Ha gépkocsival érkeznek a strandra ne hagyjanak értéket az utastérben (pl. videokamera, fényképezõgép, stb.), valamint a jármû elhagyásakor bizonyosodjanak meg arról, hogy az ablakok fel vannak húzva.
Az otthon hagyott értékek biztonságáért is tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket. A nyílászárókat ne hagyják nyitva, a szúnyogháló sem véd meg a „hívatlan vendégektõl”. Amennyiben lehetõségük engedi, otthonuk biztonsága érdekében alkalmazzanak elektronikai védelmi rendszert.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!