2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Belvízvédelmi készültség a megyébenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-28 08:18:32
A múlt heti sok esõ miatt megemelkedtek a vízszintek a hamvas-sárréti csatornákban.

Október 21-e és 24-e között átlagosan 40 milliméter esõ esett a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság, a TIVIZIG mûködési területén. A legtöbb csapadék 65,2 milliméter Balmazújváros térségében, a legkevesebb 27,5 milliméter Nyírábrány térségben hullott. A sok éves októberi átlagcsapadék a TIVIZIG mûködési területén 38 milliméter, így elmondható, hogy e négy nap alatt, a havi átlagnak megfelelõ esõ esett. Összességében ebben a hónapban eddig (október 26-áig) átlagosan 71,4 milliméter csapadék hullott.

A sok esõ miatt a hamvas-sárréti belvízvédelmi szakaszon meghaladták a belvízcsatornák vízszintjei a mértékadó szintet, így arra másodfokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el. Az elmúlt 24 órában 11 szivattyútelepet üzemeltet az igazgatóság a területen. A gépek összesen 549 ezer köbméter vizet emeltek át a befogadókba.

Tekintettel arra, hogy az idõjárás kedvezõre fordult, illetve a védekezési beavatkozások hatékonynak bizonyulnak, várhatóan néhány napon belül mérsékelhetik a készültséget a hamvas-sárréti belvízvédelmi szakaszon – közölte a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság vezetõje, Bara Sándor.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!