2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Többfelé esõvel, néhol havazással kezdõdik a decemberForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-01 08:35:12
Többfelé esõvel, néhol havazással kezdõdik a meteorológiai tél. December elsõ napjaiban is többfelé fagypont alá süllyed a hõmérséklet, és néhol nappal sem lesz melegebb plusz 1 Celsius-foknál – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott elõrejelzésébõl.

Hétfõn, december elsején túlnyomóan borult, párás, foltokban ködös lesz az idõ. Az északkeleti országrész kivételével sokfelé várható esõ, reggel a fõváros környékén, illetve attól keletre, északkeletre ónos esõ. Emellett délután, este északon, északnyugaton havas esõ, havazás várható, de a Dunántúl magasabban fekvõ helyein ónos esõ is elképzelhetõ. Több helyen megerõsödik a szél is. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb. A legmagasabb hõmérséklet plusz 1 és 6 fok között valószínû.

Kedden borult lesz az ég. Többfelé várható csapadék, nagyrészt esõ valószínû, de fõként az Északi-középhegység térségében havazás, néhol ónos esõ is elõfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hõmérséklet. Nappal plusz 1-5 fokig melegszik a levegõ.

Szerdán az északkeleti tájak kivételével délutánig még több helyen lehet kisebb esõ. A minimumhõmérséklet 0 és plusz 4 fok között valószínû, a nappali maximumok plusz 3 és 8 fok között alakulnak.

Csütörtökön legfeljebb a nyugati határ mentén lehet gyenge esõ. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hõmérséklet plusz 4-9 fok között alakul.
Éjszaka és péntek reggeli órákban átmenetileg párássá válik a levegõ, ködfoltokra is számítani lehet. Ködszitálástól eltekintve azonban nem valószínû csapadék. A minimumhõmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a maximumhõmérséklet plusz 4-8 fok között alakul.

Szombaton a hajnali, reggeli órákban átmenetileg köd képzõdhet. Délutántól esõ, zápor is kialakulhat. A szél megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerõsödik. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hõmérséklet. Nappal plusz 3-8 fokig melegszik a levegõ.

Vasárnap eleinte még több helyen várható, esõ, zápor, fõként nyugaton, északon hózáporok is lehetnek. Megerõsödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hõmérséklet 0 és plusz 4, a legmagasabb hõmérséklet plusz 3 és 8 fok között alakul – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!