2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
155 halottja van az ukrán influenzánakForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-09 15:20:58
Az országban egyre terjed az a megerõsítetlen mendemonda, hogy a halálos eseteket tüdõpestis okozta. A hatóságok ezt rémhírterjesztésnek minõsítik.

A hétfõ délelõtti adatok szerint Ukrajnában 155-re emelkedett a hivatalos megnevezés szerint szezonális influenza és vírusos légúti megbetegedés halálos áldozatainak száma.


Az ukrán egészségügyi tárca legfrissebb adatai szerint a járvány kitörése óta 969 247 ember kapta el a hivatalosan máig sem azonosított kórt, amirõl a WHO munkatársai azt állítják, hogy sertésinfluenza, az ukrán egészségügyi hatóságok viszont ragaszkodnak ahhoz, hogy hétköznapi, vírusos légúti fertõzéssel párosuló szezonális influenzéról van szó.

A halottak száma 155-re emelkedett. Az országban egyre inkább terjed az a megerõsítetlen mendemonda, hogy a halálos eseteket tüdõpestis okozta. A hatóságok azonban rémhírterjesztésként minõsítik, ha valaki nyilvánosan ilyet említ, és már az elsõ letartóztatások is megtörténtek ezen a címen.

A szomszédos Kárpátalján a megbetegedések száma elérte a 31 868-at. Közülük 1700 beteget ápolnak a kórházakban. Ukrajna Magyarországgal határos megyéjében eddig 2 halálos esetet regisztráltak. Némileg örvendetes, hogy a Kárpátalja megyei közegészségügyi osztály szerint a járvány terjedése ebben a régióban meredeken visszaesett az elmúlt napokban. A lakosság körében nem érzékelhetõ a Nyugat-Ukrajnára jellemzõ pánikhangulat, bár a gyógyszertárakban még mindig hiánycikknek számítanak az ukrajnai gyármányú, olcsó influenzaellenes patikaszerek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!