2022. május 20. Péntek, Bernát, Felícia.
 
Fojtogatták a közmunkást, de a polgármestert ez hidegen hagyjaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-09 12:05:56
A szociális tûzifa osztás visszásságain akadt ki a Facebookon egy álmosdi közmunkás nõ. Másnap a brigádvezetõ mindenki elõtt fojtogatni kezdte a szintén közmunkásként dolgozó férjét. Prókai Eszter írása az Abcúgon.

Negyven ember szeme láttára aláztak meg és fojtogattak egy közmunkást a Hajdú-Bihar megyei Álmosd községben, ám az érintett hiába tett panaszt a polgármesternél, a település vezetõje érdemben nem volt kíváncsi a panaszára és õt hibáztatta, amiért erõszakoskodtak vele – írja az Index.

Az esetrõl az atv.hu számolt be. Eszerint január utolsó napjaiban szociális tûzifát osztottak. Aki hajlandó kifizetni 1500 forint szállítási díjat, annak a közmunkások brigádvezetõje házhoz szállítja az akácfát. Aki nem fizet, az a falubeliek elmondása alapján rohadt tölgyfát kap. Ezt elégelte meg egy nõ, aki – közmunkás élettársával közösen négy gyermeket nevel, és a következõt írta ki a Facebookra:

„Ez hihetetlen, ami ebben a faluban történik!!!!! (…) Tiszta szégyen ez a kis falu. Sok az olyan ember, aki nyalizik csak azért, hogy jó helye legyen a közmunkások között! De ezt mindenki látja, de senki nem mer szólni. Ez jó a falunak!? Itt minden pofára megy!!! Hát itt senki nem látja a fától az erdõt? Nyíljon már ki az összes paraszt, szegény, csóró, emberek szeme!!!”

Másnap az élettársát a közmunkások brigádvezetõje mindenki szeme láttára leteremtette és fojtogatni kezdte. A férfi emiatt másnap Köteles István polgármesterhez fordult. A polgármester és a közte folyt beszélgetést felvette, ebbõl idéz az atv.hu. Kötelest különösebben nem érdekelte a férfi panasza, a beszélgetésbõl kitûnik, hogy szerinte a férfi megérdemelte, amit kapott, mert “biztos volt valami kiváltó oka”.

Polgármester: Nem tudom, valamit nem teljesítettél? Beszóltál, vagy valamit tettél?

Közmunkás: Semmit! Semmit! De most amúgy is, ha valamit nem jól csinálok meg, mi jogosítja fel arra, hogy megfogja a nyakamat? Mert rabszolga vagyok? Ha nem csinálok meg valamit, agyonver?

Polgármester: Figyelj, egy dolgot tisztázni kell: ez egy munkahely. Nem tudom, hogy mi volt a kiváltó ok. A munkát, ha kiadják, hogy budit kell pucolni, utcát kell seperni vagy fát rakni…

Közmunkás: Én elvégeztem az egész munkát, azzal nem volt baj.

Polgármester: Én nem tudom, a túloldalt nem hallgattam még meg, de mondom: azt fogjátok elérni ezzel a ki*aszott fával – nem tudom szebben mondani -, hogy nem fogunk rá pályázni. (…) Harminc ezer forintot kapok ajándékba, és a Facebookon mindenféle rágalmak mennek. Hát elmegy a k*rva anyjába az, aki ilyet csinál!

Közmunkás: De nekem semmi közöm nincs ahhoz!

Polgármester: Valahogy belekeveredtél ebbe a fa sztoriba te is, meg ebbe a Facebookba…

Közmunkás: De nem ez a lényeg most, hanem hogy milyen jogon jön oda fojtogatni…

A közmunkás szerint nem ez az elsõ eset, hogy a brigádvezetõ megfenyegette a közmunkásokat, elõzõleg például kilátásba helyezte, hogy szétveri a fejüket, ha nem csinálják a munkát. Végül a polgármester azt is mondta, hogy “a mai világban sok mindent le kell nyelni, hogy bért kapjál…”

Az atv.hu megkereste a polgármestert, aki szerint az egész ügyet csak felfújják, a mai világban ez nagy divat. Köteles szerint egyébként is inkább azzal kellene foglalkozni, hogy Kölcsey Ferenc álmosdi volt, nem az ilyen “mocsok embereknek” a vádaskodásaival és kitalációival.

Csakhogy az atv.hu szerint több tucat ember látta a fojtogatást. Egyikük elmondta: az egész falu felháborodott azon, hogy „most már a közmunkásokat” ütik. Arról is többen beszámoltak a riporternek, hogy bár hivatalosan oktatják a közmunkásokat, nincs tanár, így azok jobb híján csak ülnek a tanteremben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!