2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Síelés közben eltévedtekForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-25 13:01:04
Az egész éjszakát az erdõben töltötte négy magyar tinédzser Olaszországban, Friuli tartományban. A sûrû ködben letértek a pályáról. A fiatalokat végül kedd reggel egy mentõhelikopter hozta le a hegyrõl, egyiküknek sem esett baja, de megbüntették õket.

Olaszország északi részén, az Alpokhoz tartozó Zoncolan hegyen síeltek a magyar fiatalok még hétfõn, amikor négyen közülük a sûrû köd miatt letértek a pályáról és eltévedtek egy erdõben. A 17 illetve 19 éves tinédzserek az egész éjszakát a hegyen töltötték.

"Kapcsolatba léptünk a hegyimentõkkel és a helyi hatóságokkal. Másnap reggel, amikor a helikopter legkorábban fel tudott szállni, mert ugye sötétben nem szállnak fel a helikopterek, akkor épségben hozták le õket. Ezt a hegyimentõk, meg az iskolaigazgató, aki egyben a csoport vezetõje is, megerõsítették" – mondta Hetényi Géza fõkonzul.

A három fiú és a lány kissé kihûltek, a helikopter landolása után melegítõtakarókba burkolták õket, kórházba nem kellett õket vinni.

Az olasz média szerint fejenként 266 eurós, azaz 70 ezer forintos bírságot szabtak ki rájuk, mert záróra után a sípályán maradtak és nem volt náluk a kötelezõen elõírt helyzet-meghatározó eszköz. Azt is írják az olasz lapok, hogy szántszándékkal tértek le a pályáról, mert szûz hóban akartak síelni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!