2024. május 15. Szerda, Zsófia, Szonja.
 
Már nincs mentelmi joga Földesi-SzabónakForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-30 10:06:13
Az Országos Választási Bizottság felfüggesztette Földesi-Szabó László paksi képviselõjelölt mentelmi jogát hétfõn este - mondta a Független Hírügynökségnek Szigeti Péter, az OVB elnöke.

Földesi-Szabó mentelmi jogának felfüggesztését azért kérték, mert milliárdos csempészet és sikkasztás miatt büntetõeljárás folyik ellene.

 

Földesi-Szabó László az Egymásért Egy-másért Alapítvány elnökeként vált ismertté. Õt és társait még 2007 tavaszán vette õrizetbe a pénzügyõrség, egy héttel az után, hogy az ORFK operatív tisztjeként nyugdíjba vonult Földesi-Szabó hazahozta Mehmet Karcsit, akit három évvel korábban török édesapja hamis útlevéllel csempészett Törökországba. Az alapítvány elnökét azzal gyanúsították, hogy évekkel ezelõtt 8,3 tonna távol-keleti konzerv csempészetében segédkezett, s ezzel egymilliárdos kárt okozott a költségvetésnek. Az eljárás már bírói szakban van.

Az OVB hétfõn úgy ítélte meg, hogy mivel az említett cselekmények azelõtt történtek, mielõtt Földesi-Szabó Lászlót képviselõjelöltként nyilvántartásba vették, és az ellene folytatott eljárások nem függnek össze a választással, felfüggesztik a mentelmi jogát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!