2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Sokkoló látvány Debrecenben - Így látta a szemtanúForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-04-20 13:15:11
Nemrég egy szörnyû motorosbaleset szemtanúja voltam sokadmagammal. A motoros nagy sebességgel ment, rémülten néztünk utána, aztán hallottuk is a csattanást.

 

 

Egy-kettõre ott volt az elsõ szirénázó mentõ, majd azonnal mögötte a második is. Még soha nem láttam mentõsöket dolgozni balesetnél. Számomra iszonyatosan sokkoló látvány volt.

A pillanat törtrésze alatt levették a bukósisakot, nyakmerevítõ és minden ott volt, ami egy súlyosan sérültnél kell. Pattogó szavak, és tették a dolgukat olyan gyorsan, ahogyan csak tõlük tellett, és a sérült már a mentõben volt. Egy idõs úr, aki mellettem állt, halkan megjegyezte: „Hova sietett ennyire? Mostmár biztos nem lesz ott idõben.”

Aztán az interneten megláttam a hírt: „Halálos baleset történt”. Sokkolt a hír. Tisztelettel gondoltam a mentõsökre, akik percek alatt ott voltak és olyan gyorsan látták, illetve vitték el a sérültet, hogy az valami csoda. Mégis kevésnek bizonyult ez a gyorsaság.

Megérkezett a tavasz, egyre több kétkerekû lesz az utakon. Ez önmagában nem lenne baj, ha mindenki betartaná a szabályokat. Ezek a járgányok már sokkal többet tudnak, mint némelyik autó. A sok lóerõ miatt a városban megengedett

sebességet sokan nem tartják be, amivel nem csak a saját életüket, de másokét is veszélyeztetik. Nem gondolkodnak, az adrenalinszint emelése érdekében mindent elkövetnek. Nem jut olyankor eszükbe, hogy nem elég elndulni otthonról, haza is

kell érkezni. A sebességkorlátozás pedig nem csak egyesekre vonatkozik, hanem mindenkire. A KRESZ nem tesz kivételt amiatt, hogy két kerék vagy négy kerék.

A tábla kint van! Ennél többet pedig senki nem tud tenni annak érdekében, hogy mindenki megfelelõ sebességgel közlekedjen, és ne legyen értelmetlen halál az utakon. A jármûvel közlekedõknek kell sokkal nagyobb figyelemmel vezetni azért, hogy ne történjen tragédia! Engem a látvány nagyon megviselt, nem szeretnék soha többé ilyet látni. Azt szeretném, ha soha többé nem történne baleset. Sajnos, ez nem rajtam múlik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!