2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A Facebookon ismerkedett meg gyilkosávalForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-17 10:48:58
Vádat emeltek egy ausztrál férfi ellen, aki meggyilkolt azt a tinilányt, akivel a Facebook közösségi oldalon ismerkedett meg.

A húszéves Christopher James Dannevig a gyanú szerint hamis személyazonossággal jelentkezett be az internetes oldalra, ahol megismerkedett a 18 éves Nona Melomesoff-fal.

A lánnyal találkozót beszélt meg szerdára egy természetvédelmi területre Sydney délnyugati részén. "Nona állítólag azt mondta a családjának, hogy két férfival fog találkozni, akikkel egy internetes közösségi oldalon ismerkedett meg" - közölte az új-dél-walesi rendõrség, hozzátéve, hogy a másik férfi valószínûleg nem létezik.

Russel Oxford, az ügyben eljáró nyomozó a Sunday Telegraphnak nyilatkozva elmondta, hogy a lány szerette az állatokat, és valószínûleg azt gondolta, hogy a vadállatok gondozásába nyer betekintést a találkozón. Mint mondta, a vádlott ezzel a történettel akarta felbátorítani a lányt a randevúra. A vád szerint Dannevig végül a kihalt területre csalt lányt egy bozótosban meggyilkolta. Holttestét pénteken találták meg.

A rendõrség az eset kapcsán arra figyelmeztetett, hogy noha szokatlan bûnügyrõl van szó, a közösségépítõ weboldalakkal mégis óvatosan kell bánni. "Ez egy olyan terület, ahol ragadozók, fajtalankodók és más emberek is jelen vannak. Nem lehet tudni, kivel beszélgetünk" - fogalmazott Russel Oxford az interjúban. Forrás: AFP 2010 - Független Hírügyökség

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!