2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Sajnálják a lebontott óvodátForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-05-19 10:31:11
A Szent István utcai lakosok közül többeknél „kiverte a biztosítékot", hogy az önkormányzat egy hazai forrásból megvalósuló beruházás érdekében elbonttatta a szomszédságukban lévõ, jó állapotú óvodát, ahová sokaknak a gyerekei, majd pedig az unokái jártak.

Nevük elhallgatását kérõ olvasóink azt nem értik, hogy miért a jó állagú épületet kellett lerombolni, és az új óvodát ott felépíteni, amikor például a település másik óvodája romos állapotban van, annak az eltüntetését nem sajnálta volna senki. Ráadásul (mint mondták) így az udvar is kicsi marad.

Kettõt vált ki

Pénzes László polgármester érdeklõdésünkre elmondta, hogy bár a Szent István úti óvoda épülete valóban nem volt rossz állapotban, ugyanakkor az uniós követelményeknek már semmilyen tekintetben nem felelt meg. Egyébként (tette hozzá) annak idején õ is ebbe az oviba járt.

– Az óvoda elhelyezkedése és a telek mérete is azt kívánta meg, hogy ott építsük fel a modern óvodát, ami egyébként a panaszosok által említett másik óvodaépületet is kiváltja majd – fogalmazott a település elsõ embere, megjegyezve, hogy a kiíró a pályázatban a telekvásárlást nem támogatta, márpedig az önkormányzat tulajdonában egyedül a Szent István úti telek van, ahol az emeletes, minden igényt kielégítõ épületegyüttes felhúzható. Ez volt a másik ok, amiért a beruházás a Szent István úton valósul meg.

Lesz benne minden

Pénzes László hozzátette, hogy a szeptemberre elkészülõ, 150 millió forintba kerülõ emeletes óvodában mindennek helye lesz, ami napjainkban a korosztály sikeres fejlesztéséhez szükséges. az épületben kialakítanak egyebek mellett öt csoportszobát, öltözõt, orvosi szobát, étkezõt, tisztálkodóhelyet, és (ellentétben a panaszosok állításával) az udvaron is elegendõ hely marad a kicsik számára.

Pénzes László megjegyezte, hogy ebben az évben nemcsak új óvoda, hanem korszerû bölcsõde is épül a bihari kisvárosban, így minden tekintetben garantált lesz a jövõ nemzedékének egészséges testi-lelki fejlõdése Komádiban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!