2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Pályázati pénzbõl szépül az alsó városközpont KomádibanForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2010-07-25 13:04:10
Ha minden a tervek szerint alakul, már õszre megszépülhet az alsó városközpont Komádiban. Az Európai kisváros-kép kialakítása Komádiban, ÉAOP-5.1.1/E-09-2009-2007 pályázat nyitórendezvénye zajlott július 20-án délután, ahol a polgármester és a kivitelezõ cég képviselõje tájékoztatta a lakosságot. A jobb megértést térképes és kivetített látványterv is segítette.

Pénzes László polgármester elmondta, hogy tavaly már pályázat segítségével felújították a városközpontot – a templom és városháza környékét -, most pedig a piactér körülötti területet szeretnék színvonalasabbá tenni. A tervek szerint új térkõ burkolatot kap a járda és a bejárók,  megújul a piactér, ahol új árusítóhelyek lesznek, a szabad területeket pedig parkosítják. A lakosság megnyugtatására közölte, hogy a csapadékvíz elvezetését is megoldják, és tizenkét parkolót helyeznek el. Mivel sok kereskedelmi egységet érint a kivitelezés, ezért elõször csak az egyik oldalt, majd a másikat fogják építeni. Reméli, hogy a projekt végén egy kellemesebb városkép alakul ki, ami talán több látogatót és forgalmat vonz Komádiba.

Kertész Attila, a kivitelezõ cég képviselõje arról adott tájékoztatást, hogy jelenleg az elõkészítõ munkák folynak. Mint mondta, a kivitelezés alatt biztosítják a gépkocsi bejárásokat. A piac oldalán kevesebb, de a túl oldalon annál több növényt telepítenek majd, és utcabútorokkal, padokkal, hulladéktárolókkal is esztétikusabbá teszik majd a város ezen részét. Szerinte a munkák befejezése csupán a folyamatban lévõ kerékpárút miatt csúszhat.

Ezután a megjelentek tehettek fel kérdéseket a témával kapcsolatban, amire a polgármester és kivitelezõ válaszolt. Kertész Attila elmondta még, hogy folyamatosan kapcsolatot tartanak a lakossággal, és igyekeznek figyelembe venni az igényeket, hiszen most még lehet változtatni.
Pénzes László kijelentette, hogy az érintett vállalkozóknak majd külön is tart egy megbeszélést. Végezetül arra kérte a csekély létszámban megjelent lakosságot, hogy ismerõseiknek, családjuknak adják tovább, mit hallottak, mert nagyon fontosnak tartja az itt élõk pontos tájékoztatását.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!