2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Könyv készült a volt tanítóképzõs diákokról KörösszegapátibanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-07-11 09:22:47
Körösszegapáti - „Volt egyszer egy fiú osztály” címmel kiadvány készült a több mint ötven évvel ezelõtt végzett tanítóképzõs diákokról.

Rég volt az az idõ, amikor külön lány és fiú tanítóképzõbe jártak és szereztek tanítói diplomát alig tizennyolc éves korban a fiatalok. A debreceni Maróthi György Tanítóképzõben 1953-57 között járt huszonnégy diák életét, majd pedig, mint végzett pedagógusok félévszázados élettörténetét dolgozza fel a kiadvány.

Az ötvenes évektõl napjainkig

Milyenek voltak azok az ötvenes évek Debrecenben akkori diák szemmel? A középiskola élete, a tanítóképzõ tanárainak bemutatása, jelentõsebb események, melyek a tanárokkal, diákokkal történtek tanulmányaik alatt. Ami pedig a könyvnek a fõ részét adja, annak a huszonnégy diáknak az élettörténete egészen napjainkig.

A könyv a saját kezük munkája

A könyv kiadásának költségeit az életben lévõ osztálytársak fizették. A meghalt osztálytársak hozzátartozójának a könyvet ajándékba adták. A 106 oldalas emlékkönyv történeteit a volt diákok írták, nagyon sok eredeti képpel illusztrált. Méltán érdekelheti azokat, akik kíváncsiak azokra, akik az elmúlt évszázad második felében éltek és dolgoztak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!