2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Hetedik alkalommal rendezték meg a hétvégén a Békés megyei Körösladányban a „Körösiek – Ladányiak” TalálkozójátForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-09-05 12:44:42
Körösladány - Ezen a rangos eseményen megyénkbõl három település képviseltette magát. Több csoporttal, együttessel Püspökladány Kiss Zsigmond alpolgármester vezetésével és két Körös menti kis település Körösszakál és Körösszegapáti Nyugdíjas Klubjainak csoportjai.

A gazdag, egész napos program a város központjában volt megrendezve, úgy hogy a mûvelõdési házban a mûvészeti csoportok szerepelhettek, közvetlen szomszédságukban pedig megrendezték a „Népi ételek” fõzõversenyét. A találkozón megjelent civil szervezetek bemutatkozása után megkezdõdött a kulturális mûsor. Énekek, dalok, táncok, versek hangzottak el egyénileg és csoportosan. Többen a saját szerzeményeikkel szórakoztatták a közönséget. Megható volt, amikor a csoportok, vagy az egyéni elõadók dalait a megjelent népes számú közönség is énekelte.


A Püspökladányi csoportok: az Olvasókör, a Nótakör, Népdalkör, a VasutasNyugdíjas Klub, a Sárréti Népi Együttes tagjai szemet gyönyörködtetõ öltözetekben, igen színvonalas mûsorokkal szórakoztatták a nézõket. Nagy sikert arattak szereplésükkel. A Körösszakáli Nyugdíjasklub énekesei a Bihari tájról gyûjtött, kevesek által hallott népdalokból összeállított csokrot adtak elõ.

Körösszegapáti Nyugdíjasok Klubja a fõzõversenyre nevezett be. Pintye József és felesége vezetésével vaddisznó pörköltet fõztek, mely késõbb, amikor a zsûri értékelte az elkészített ételeket méltán nyerte el zsûritagok elismerését és ezáltal kapott díjként, egy inox bográcsot. Az egész napos rendezvény ideje alatt a megjelentek ismerkedhettek a város nevezetességeivel, sétát tehettek gyalogosan szakember vezetésével, de hintón is járhatták Körösladány utcáit.

találkozó ideje alatt sor került a megjelent polgármesterek, alpolgármesterek, klubvezetõk, szervezõk megbeszéléseire is. Itt állapodtak meg abban, hogy a következõ évben hol tartanak hasonló találkozót. Kiss Zsigmond Püspökladány város alpolgármestere elmondta a megjelenteknek, hogy szeretettel várnak mindenkit a VIII „Körösiek – Ladányiak” találkozójára.

 

A képek a találkozón készültek Körösladányban (Foto: Vmirjáncki József)

 

Körösszegapáti, 2011. szeptember 4

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!