2024. május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett.
 
Rockzenész tartott kémia órát BerettyóújfalubanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-05-04 18:08:37
A Belmondo pénteken a berettyóújfalui Arany János Gimnáziumban adott koncertet a végzõs diákok tiszteletére. A Fonogram-díjra jelölt népszerû rockzenekar frontembere, Czutor Zoltán a fellépés után rendhagyó kémia órát is tartott a tanulóknak.

A Belmondo zenekar szokatlan meghívásnak tett eleget május 4-én, pénteken délelõtt a berettyóújfalui Arany János Gimnáziumban. Az intézményben szórakoztató programokkal búcsúztatták az érettségi elõtt álló, végzõs tanulókat. A programban egy élõ Belmondo-koncert is szerepelt.
- Fantasztikus volt a hangulat. A diákok és a tanárok lejöttek az udvarra és végigtáncolták a bulit. Az egyórásra tervezett koncert picit hosszabbra sikerült, mert többször visszatapsoltak minket. Nagyon jól éreztük magunkat, bármikor szívesen megyünk hasonló rendezvényekre – mondta Czutor Zoltán, a Belmondo dalszerzõ-frontembere.

A rendhagyó koncert után Zoli fehér köpenyt öltött, és kirándulást tett az eredeti szakmájában.

- A végzettségem szerint biológia-kémia szakos tanár vagyok, ezért felkértek, hogy a végzõs diákoknak tartsak kémia órát. Az oxocsoport vegyületeirõl beszéltem, de mivel ez nem túl látványos terület, beiktattam egy kísérletet, az úgynevezett ezüsttükör-próbát. Attól nem tartottam, hogy a középiskolai szerves kémia tananyag kifogna rajtam, de attól igen, hogy egy biológia-kémia tagozatos osztály elé kellett kiállnom. Többen közülük orvosi egyetemre készülnek, vagyis könnyedén meg tudtak volna szorongatni a kérdéseikkel. Szerencsére nagyon kedvesek voltak, lelkesen jelentkeztek, fogták a kémcsövet, írták a képleteket a táblára és bekiabálták a helyes válaszokat. Jó volt ennyi év után újra tanítani – árulta el Czutor Zoltán.

A Belmondo május 4-én, pénteken este a hajdúszoboszlói Rock Caféban ad koncertet.

A Belmondo negyedik stúdióalbuma tavaly november végén jelent meg. A Mikor címû lemezen tizenhárom dal szerepel. Négy szerzeményt már hónapokkal a megjelenés elõtt is ismerhetett a közönség, hiszen a Mikor, a Végre itt a várva várt, a Nõj már fel és a Süt rám a nap címû dalok mentek a rádiókban, sõt az utóbbit az MR Szimfonikusokkal is átdolgozta a zenekar. A Mikor címû lemezt Fonogram-díjra jelölték „Az év hazai modern pop-rock albuma” kategóriában, a díjátadó a jövõ héten lesz. A Belmondo jelenleg angol nyelvû válogatáslemezt készít, amelyre az eddig megjelent négy stúdióalbumáról válogatott ki 12 dalt. Az õszre várható best of kiadványra kerülõ slágerek szövegeinek egy részét ismert zenészek fordították angolra, sõt az albumon a Mikor címû szám olasz nyelvû változata is helyet kap.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek