2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Több megyére kiadta az OMSZ a riasztástForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-06-12 18:44:01
Budapest, 2012. június 12., kedd (MTI) – A várható heves zivatarok miatt az ország nagy területére másod-, illetve elsõfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) kedd délután.

A szolgálat honlapja szerint Csongrád és Békés megye teljes területére, valamint több hajdú-bihari kistérségre másodfokú riasztást adtak ki.

Gyõr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér és Zala megye kivételével az egész országban elsõfokú riasztás van érvényben: egy-három órán belül kialakulhatnak ugyanis olyan viharok, amelyeket felhõszakadás, jégesõ és viharos erõsségû széllökések kísérnek.

Az egész napra érvényes tájékoztatás szerint tizenkét megyében – Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Baranya és Zala – másodfokú, a többi területen elsõfokú figyelmeztetés van érvényben.

Szerdára már semmilyen veszélyjelzõ figyelmeztetést nem adtak ki.

Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek kedden azt mondta: szerdán már nem várhatók hevesebb zivatarok. Több-kevesebb napsütés mellett még északon, illetve nyugaton fordulhatnak elõ záporok, kisebb zivatarok. A hõmérséklet a hajnali órákban 10-16, délután 20-25 Celsius-fok körül alakul.

A következõ napokban egyre több napsütésre, melegedésre kell számítani. A hétvégére egyre többfelé 30 fok körül alakul a legmagasabb hõmérséklet, igazi kánikula várható – mondta a meteorológus.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!