2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Jó minõúségû ivóviz KörösszegapátibanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-01-12 15:19:17
Körösszegapáti – Figyelemre méltó cikk jelent meg a Napló hasábjain, amikor közölte a megyében lévõ azon községek neveit, melynek ívó vize az elõírásoknál több arzént tartalmaz. A felsorolásban Körösszegapáti település neve is olvasható volt.

Ez ügyben többen keresték meg a polgármestert, aki errõl a döntésrõl semmilyen hivatalos értesítést nem kapott, a Naplóból értesült róla. Ezért aztán állásfoglalást kért az ivóvíz minõségével kapcsolatban, különösen a víz arzéntartalmára vonatkozóan.A hivatalos közlés szerint Körösszegapáti település ivóvizének arzén szennyezettsége nem éri el az EU elõírása szerinti határértéket, tehát nem szerepel, a derogációval érintett települések listáján. Ezért átmeneti ivóvíz ellátási intézkedésre nincs szükség.

Tarsoly Attila polgármester azt is elmondta, hogy a Hajdú-Bihar ivóvízminõség – javító Önkormányzati Társulás tagjaként a KEOP keretében részt vesz a Hajdú-Bihar ivóvízminõség javító Projektben, melynek eredményeként az ivóvíz minõsége 2015 nyarán mind a hazai, elõírásoknak, mind az EU elvárásainak teljes mértékben meg fog felelni.

A lakosok, akiknek egy része már értesült a jó hírrõl – megnyugvással fogadta azt, hogy a település ivóvize megfelelõ.

 

Vmirjáncki József

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!