2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Tuti megoldások: így vigyázz az értékeidre a strandon!Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-09 15:50:05
A hagyományos praktikák mellett igazán extrém megoldásokat is mutatunk!

Nyaralás során mindenkiben felmerül a kérdés: hova rejtsük értéktárgyainkat, pénzünket, okmányainkat.

 

A Pénzcentrum most ebben segít, a hagyományos praktikák mellett igazán extrém megoldásokat is mutatunk!
A rendõrség szerint a tolvajok kedvenc nyári vadászterülete a strandok, uszodák környéke. A hatalmas tömegben senkinek sem tûnik fel, ha valaki felemel egy táskát a földrõl és a kijárat felé indul vele.

A strandok szarkái legtöbbször nem nézik, hogy mit visznek, lehet az strandpapucs, úszószemüveg vagy napolaj, de esetenként komolyabb dolgok is eltûnnek, mint például mobiltelefon, videokamera vagy éppen pénztárca.

Az esetek többségében nehézséget okoz, hogy a sértettek legtöbbször csak távozáskor veszik észre a bûncselekményt, így szemtanúk hiányában nehéz felderíteni a tettest.

A strandi lopások a tényleges kár mellett nem kis bosszúságot is okoznak a meglopottaknak. Ezek a bosszantó esetek könnyedén elkerülhetõek lennének egy kis odafigyeléssel.

A legjobb védekezés a megelõzés

Az ORFK Bûnmegelõzési és Áldozatvédelmi Osztálya azt tanácsolja: ha strandra megyünk, használjuk az értékmegõrzõt, a csomagokra, táskákra felváltva vigyázzunk, a parkoló autókban pedig ne hagyjunk látható helyen táskát, értéket, inkább a csomagtartóban helyezzük el azokat. Sokszor az is elég, ha valaki odafigyel szomszédja holmijára, amíg Õ távol van.
A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges, feltûnõ és értékes használati tárgyakat pedig egyszerûen hagyjuk otthon.

A strandokon az óvatosságra általában a hangosbemondó is rendszeresen figyelmeztet, ahol a saját felelõsséget hangsúlyozzák, valamint azt, hogy egymásra figyeléssel is megelõzhetõek a lopások.

A rendõrség szakértõi szerint ha nem viszünk magunkkal nagyobb mennyiségû ékszert és készpénzt, ha nem hagyjuk felügyelet nélkül a csomagunkat benne értéktárgyainkkal, akkor tulajdonképpen nem történhet olyan, hogy meglopnak bennünket.

Természetesen a rendõrségnek nincs könnyû helyzete az ilyen esetekben indított nyomozás során. A felderítést megnehezíti, hogy a sértettek sokszor csak a strandolás végeztével észlelik a cselekményt, az elkövetõrõl legritkább esetben van információjuk. Egy-egy napon bár rengetegen megfordulnak egy strandon, nehéz szemtanúkat találni.

A rendõrök azt tanácsolják, amennyiben bûncselekmény sértettjévé, áldozatává válunk, minél elõbb jelezzük a strand vezetõségénél, és tegyünk bejelentést a legközelebbi rendõrkapitányságon.

 

Ha azonban mindenképp magunkkal kell vinnünk értékeinket, legalább próbáljuk meg ügyesen elrejteni az enyves kezek elõl.
Manapság már igazán ötletes tárolókat vásárolhatunk, vagy rendelhetünk
(mi itt találtunk érdekes dolgokat).

Kõ-rekesz, kulcsnak és más értékeknek

A jól ismert börtönmódszer szerint a speciális könyvekbe pénzt is tehetünk

A különlegesen kialakított chipsesdobozba ékszerek is beleférnek

A speciális üdítõsdoboz is jó rejtekhely

A különleges alsónadrágot -a gyári csíkozás miatt- vélhetõen nem fogják ellopni...

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!