2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Újabb írásbelik várnak az érettségizõkre a jövõ héten: a többi között informatikából, biológiából, földrajzból és társadalomismeretbõl adnak számot tudásukról. Az írásbelik május 26-án zárulnak.

Az érettségik harmadik napján a történelem írásbeliket tartják. A köznevelési államtitkárság tájékoztatása szerint középszinten 1 254 helyszínen 74 626 vizsgázó, emelt szinten 113 helyszínen 6 372 diák tesz érettségit ma.

Az Eduline információi szerint a középszintû matematika érettségi elsõ részében a többi között logikai feladatokat kell megoldaniuk a kedd délelõtt vizsgázó diákoknak.

Ma reggel a matematika írásbelikkel folytatódnak az érettségik. Középszinten 1 252 helyszínen 77 236 vizsgázó, emelt szinten 84 helyszínen 3 696 diák ad számot tudásáról.

Az irodalomról szóló könyvek világába vezetett az idei középszintû magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi elsõ része, a 40 pontos, 60 perces szövegértési feladatsor Grendel Lajos mûvén keresztül – közölte a köznevelési államtitkárság hétfõn az MTI-vel. Az ezt követõ szövegalkotási feladatnál egy Seneca-idézet, Bodor Ádám Állatkert címû elbeszélése és Tóth Árpád és Jékely Zoltán egy-egy versének összehasonlítása szerepelt.

A magyar nyelv és irodalom valamint a magyar mint idegen nyelv írásbelikkel kezdõdnek ma az idei érettségik.

Sikeresen befejezõdtek az írásbeli érettségik, 16 nap alatt 1.190 helyszínen mintegy 117.800 érettségizõ írásbeli vizsgáit tartották meg – közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel.

Hétfõn folytatódnak az írásbeli érettségi vizsgák, a diákok fizikából és rajzból adnak számot tudásukról. Az írásbelik május 26-án zárulnak, ezt követik június 5-tõl az emelt, majd a középszintû szóbelik.

A Nyelvtudásért Egyesület szerint az idei, emelt szintû angol nyelvi érettségi hallás utáni szövegértés feladatairól szakmai fenntartások megfogalmazhatóak, de a valódi problémát a feladatok elõzetes kipróbálásának és utólagos elemzések, korrekciók elvégzésének hiánya okozza. Ezek nélkül pedig a nyelvi érettségi nem tekinthetõ szakszerûen, megbízhatóan mérõ vizsgának – emelték ki az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Rendben lezajlottak az angol írásbeli érettségik csütörtökön országszerte, az Oktatási Hivatalhoz a vizsgákkal kapcsolatban észrevétel, bejelentés nem érkezett – közölte a köznevelési államtitkárság az MTI-vel. A tavaszi vizsgák elsõ hete pénteken a német írásbelikkel zárul.

Rendben megkezdõdtek a matematika írásbelik kedd reggel országszerte a középiskolákban. A kormányhivataloktól beérkezett jelzések szerint mindenütt zavartalanul folyik a vizsga, semmilyen rendkívüli esemény nem történt – közölte a köznevelési államtitkárság az MTI-vel.

Ady Endre A fehér lótuszok, Pilinszky János Egy arckép alá címû mûvét, valamint egy Szakonyi Károly-részletet kaptak a vizsgázók az emelt szintû magyar írásbeli érettségin az eduline.hu információi szerint.

Hétfõn reggel nyolc órakor a magyar nyelv és irodalom és a magyar mint idegen nyelv írásbeli vizsgákkal kezdõdnek meg a tavaszi érettségik. Az idei matúrán összesen közel 118 ezer diák ad majd számot tudásáról.

« 1. oldal »