2018. június 23. Szombat, Zoltán.
 

A statisztikák szerint a HR-esek 2/3-a kevesebb, mint két percet szán egy életrajz végigolvasására! Ez azt jelenti, hogy maximum ennyi idő áll a rendelkezésedre, hogy pozitív képet alakíts ki magadról az önéletrajzoddal és végül behívjanak az állásinterjúra.

Az álláskeresők többsége számára az állásinterjú egyfajta vizsgahelyzetet jelent, amely során a legjobb választ kell adniuk a felmerülő kérdésekre, mint egy gimnáziumi érettségin.

Közhelyek: az idegen nyelvet beszélők jobb állásokat kaphatnak, jobban működik az agyuk, sőt, még a demencia ellen is védettebbek. Kiderült, hogy egy új nyelv megtanulásával egy teljesen új világnézetet is nyerhetünk.

Hatékony angol nyelvű motivációs levelet írni a pályázók többsége számára nem könnyű feladat. A motivációs levél kihívás és lehetőség is egyben.

Az állásinterjú egy verseny. Hogyan tudsz győzni? Úgy, hogy a lehető leghatékonyabban adod el saját magad. Ennek fontos része, hogy hangozzon el néhány olyan angol kulcsszó, ami mindenképp felkelti az interjúztató figyelmét.

Aki ma állást keres, az pontosan tisztában van vele, hogy szinte kivétel nélkül minden pozíció betöltéséhez – a recepcióstól kezdve egészen az ügyvezető igazgatóig – nélkülözhetetlenül szükséges az angol és üzleti angol nyelv ismerete.

Folytatódott a csökkenő tendencia, tavaly 128 ezer alkalommal – mintegy tíz százalékkal kevesebbszer, mint az előző évben – próbáltak meg akkreditált nyelvvizsgát szerezni hazánkban – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 című kiadványában. A legtöbb vizsgát angolból tették le, amelyet a német és az eszperantó követett, a vizsgák 62 százaléka volt sikeres.

A Nyelvtudásért Egyesület szerint az idei, emelt szintű angol nyelvi érettségi hallás utáni szövegértés feladatairól szakmai fenntartások megfogalmazhatóak, de a valódi problémát a feladatok előzetes kipróbálásának és utólagos elemzések, korrekciók elvégzésének hiánya okozza. Ezek nélkül pedig a nyelvi érettségi nem tekinthető szakszerűen, megbízhatóan mérő vizsgának – emelték ki az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Rendben lezajlottak az angol írásbeli érettségik csütörtökön országszerte, az Oktatási Hivatalhoz a vizsgákkal kapcsolatban észrevétel, bejelentés nem érkezett – közölte a köznevelési államtitkárság az MTI-vel. A tavaszi vizsgák első hete pénteken a német írásbelikkel zárul.

Angol érettségi 20112011-05-05 13:34:11

Az utolsó vonat lekésése miatt gyalogosan indult haza Debrecenből Hajdúszoboszlóra egy angol férfi a magyar feleségéhez, de eltévedt; végül kifázva, egy ondódi dűlőben találtak rá – közölte szerdán Kelemen Éva rendőrségi szóvivő.

Reggel 8 órakor elkezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák angol nyelvből.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!