2024. június 1. Szombat, Tünde.
 

Egy 43 éves férfit kedden reggel betért egy józsefvárosi boltba, vásárolt, majd távozóban egy kézigránátnak látszó tárgyat vett elő, és azzal fenyegetőzött, hogy azzal megállítja a vírust. Azt is mondta, fegyvere is van, írta a rendőrség.

Védőfelszerelést viselő nővérek a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-ánSzerda reggel újra frissült a koronavírusos kormányzati tájékoztató oldal, előző naphoz képest nyolc fővel nőtt az igazolt fertőzöttek száma, most már 58-an vannak. A gyógyultak és elhunytak száma keddről szerdára nem változott.

Tájékoztató felirat a járművezető védelmére felállított kordonon a BKK egyik autóbuszán a fővárosi Batthyány téren 2020. március 16-ánA koronavírus miatt bevezetett iskolabezárást követve szerdától csütörtöktől a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok, írja az MTI. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV közös közleménye szerint a budapesti utasforgalom 35 százalékát a diákok adják, ezért az oktatási intézmények bezárásával már eleve ennyivel kevesebben utaztak a járműveken.

Szijjártó Péter külügy és külgazdasági miniszter a Facebookon jelentette be, hogy a magyar kormány különgépet küld Marokkóba, hogy az ottani határ- és légtérzár előtt hazamenekítse a kint rekedt magyarokat.

DSC 9174A járvány új szakaszba lépésével számol Müller Cecília országos tiszti főorvos, aki úgy fogalmazott az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján, hogy a következő napokban több száz új betegre számítanak. Eközben 50-re nőtt a magyarországi fertőzöttek száma. Az Európa Unió lezárta határait a nem EU-s állampolgárok előtt, utolsó európai országként Montenegrót is elérte a járvány. A 2020-as futball-Eb-t 2021-re halasztották. A legfontosabb keddi hírek.

DSOKI20200316202Múlt hét végén villámgyors tempóban ürítették ki az egyetemek kollégiumait a koronavírus jelentette helyzetre hivatkozva. Először azzal indokolták a döntést a hatóságok március 12-én, hogy a leálló egyetemi tanítás miatt kell – akkor még csak ideiglenesen – kiköltözniük a diákoknak, majd rá két napra közölték, hogy egy napja maradt mindenkinek a végleges kiköltözésre.

Segítsük az egészségügyben dolgozókat és kerüljük a felesleges orvos-beteg találkozókat - kéri az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A minisztérium közleménye egyrészt megköszöni az egészségügyben dolgozók önfeláldozó munkáját, amit a koronavírus terjedésének megakadályozásáért tesznek.

DKRCS20200316003Az iskolák bezárása illetve ügyeleti működésre állítása szükséges intézkedés volt. Fontos azonban a korlátozott gyerekfelügyelet fenntartása, anélkül ugyanis jelentősen csökkenhet az ápolói kapacitás is az intézkedés hatására. Számításaink szerint akár az ápolók egyharmadának is gondot okozhat gyerekeik elhelyezése. Fontos tehát a gyerekfelügyelet állami megszervezése vagy pénzbeli támogatása.

„Fáradtak az áruházi munkavállalók, mivel több mint két hete nem csitul a boltokban a vásárlási láz, ami naponta eléri az év végi ünnepek előtti forgalom másfélszeresét a veszélyhelyzet kihirdetése óta", írja a Magyar Nemzet a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete elnökére, Bubenkó Csabára hivatkozva.

GettyImages-1142580867A Facebook 100 millió dolláros programot indít, hogy ezzel segítsen 30 ezer kisvállalkozásnak, a koronavírus okozta károk enyhítésében – jelentette be a Facebookon a cég alapítója, Mark Zuckerberg.

A Magyar Ásványolaj Szövetség tagvállalatai, vagyis a nagyobb hazai benzinkúthálózatok (Mol, OMV, Shell, Lukoil) egyelőre zavartalanul működnek. A szövetségnek csak tavalyi adatai vannak (2019-ben 1,5 milliárd liter benzin és 2,4 milliárd liter gázolaj fogyott), azt az érintett cégek is üzleti titokként kezelik, hogy az elmúlt napokban mennyi üzemanyag fogyott.

A megnövekedett élelmiszer-rendeléseink (élelmiszerek, papíráru, háztartási vegyi áru) miatt az alábbiakról tájékoztatjuk: Élelmiszer-szállítási kapacitásaink megteltek, bizonytalan ideig nem tudunk új rendelést fogadni, az időkapuinkban látható információk valósak

Untitled-1A koronavírus-járványt sokkal komolyabban vesszük, mint a klímaváltozást. Verseng egymással a kétféle vészhelyzet, vagy segíthet a klímavészhelyzeten a koronavírus? Globális kísérleti laboratóriummá válik a Föld, és rákényszerülünk arra, amit magunktól nem tettünk meg. A vírus ellentmondásos környezeti hatásai.

Mindenki ismer olyan embert, aki elviselhetetlenül goromba, agresszív és ingerült lesz, ha éhes. Nagyjából úgy, mint amikor Bruce Branner idegállapotba kerül, és átváltozik Hulkká - csak általában (illetve: jobb esetben) azért addig nem jut el az ember, hogy letépje magáról az inget és a nadrágot, mert még nincs kész a rántott hús.

1Aki nem egy bicikligumi belsejében vagy egy nagy kő alatt töltötte az utóbbi vészterhes heteket, egészen biztos, hogy találkozott már olyan, az interneten szélsebesen terjedő virális tartalmakkal, szójátékokkal, képekkel, mémekkel (ízlés szerint: memékkel), amik az új koronavírus okozta világjárványon, illetve annak közvetlen vagy közvetett hatásain viccelődnek. Ha figyelmesen követi az ilyen tartalmak alatt, mellett kialakuló diskurzust, észrevehette, hogy alapvetően két táborra oszlanak a kommentelők: akik mindenből viccet csinálnak és jóízűen mulatnak is rajtuk, és akik mélységesen elítélik a drámai helyzeteken viccelődőket.

2017-05-13T071059Z 1482144777 RC1AC858A1E0 RTRMADP 3 CYBER-ATTACMegírtuk, hogy egy váltságdíj-követelő (ransomware) zsarolóvírus, a CovidLock kezdett terjedni, amely koronavírus-követő programnak álcázza magát.

Egy friss, az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet (NIH) által finanszírozott kutatás megállapította, hogy van felület, amin 72 órán, tehát három napon át fertőzőképes marad a koronavírus. A kutatás során a 2002-es SARS-járványt kirobbantó vírus tulajdonságaival vetették össze a mostani kórokozóét.

Egy 350 éves csehországi erdei fenyő több mint 47 ezer szavazatot kapott, ezzel lett 2020-ban az Év Európai Fája, olvasható a verseny holnapján.

remarkable2 2Az ekönyv-olvasók azok a digitális eszközök, amelyek hagynak minket egyetlen feladatra fókuszálni, de a legtöbb ilyen eszköznek a mérete és a tudása is kompromisszumos. Itt jön a képbe a Remarkable 2, a norvég cég legújabb epapír kijelzős terméke, amely júniustól lesz kapható 400 dolláros áron.

A harkányi Baranya HotelA harkányi Baranya Hotelt ajánlotta fel Nagy Elek a koronavírus-járvány elleni védekezésre, a Stelius Befektetési Zrt. vezérigazgatója szándéka szerint a három csillagos 105 szobás szállodát szükség esetén karanténkórházzá alakíthatnák.

Zala megyében is járt az a koronavírusos marokkói miniszter, aki többek között Pintér Sándorral is találkozott – derült ki a zalaegerszegi polgármester Facebook-bejegyzéséből.

A gazdagok a felelősek elsősorban a globális éghajlati krízisért, állapították meg a Leedsi Egyetem kutatói, akik 86 országra terjesztették ki vizsgálatukat. A Nature Energy című folyóiratban publikált eredmények szerint az emberek leggazdagabb egytizede nagyjából 20-szor több energiát fogyaszt, mint a legszegényebb egytized, bárhol is él a világban.

Egyre több napszak számít csúcsidőnek, amióta sokan otthonról tanulnak és dolgoznak, és felhasználóként is tehetünk azért, hogy ne legyen gyorsan túlterhelve hazánk internetes infrastruktúrája. Erről adott ki egy remek útmutatót a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

D MTZ20200317003Máris látható a hazai internetes forgalmi adatokon, hogy rendkívül fürgén átállt az ország az online működésre, ahol csak lehetőség volt rá. A legnagyobb hazai internetes csomópont, a Budapest Internet Exchange (BIX) grafikonjai most pont azt az állapotot mutatják meg, amikor még látható az országos karantén előtti állapot, de már határozottan megjelenik az otthoni munka és tanulás nyoma is.

DSC 0633A nemrég bejelentett veszélyhelyzet miatt sokan otthonról dolgoznak, és igyekeznek távol tartani magukat embertársaiktól. Ez viszont azzal jár, hogy az emberek egymás agyára mennek otthon, esetleg halálra unják már a magányt. És persze edzeni se tudnak elmenni, így évek munkája megy a fehérjeturmixba.

« Előző 1 ... 33 34 35 36 37 38 39 « 40. oldal » 41 42 43 44 45 46  ... 1201 Következő »