2024. június 11. Kedd, Barnabás.
 

A koronavírus-járvány jelenleg nincs közvetlen hatással a magyarországi gyógyszerellátásra, a nagykereskedők az igényeknek megfelelően végzik a gyógyszerbeszerzéseket, közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).

2817 ember van hatósági karanténban, és 5094 ellenőrzést hajtottak eddig végre – közölte az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján Lakatos Tibor ezredes. Az üzletek bezárását is ellenőrzik, eddig 7 ember kapott 350 ezer forintos büntetést.

Felfüggeszti járatait egy hétre az Aeroflot, törli útjainak egy részét a Ryanair, írja az MTI és a Reuters.

Többpontos gazdasági intézkedéscsomagot jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a kormányülés szünetében szerdán. Mint mondta, „húsba vágó döntéseket hoztak”.

normafa kordonA szép tavaszi idő nem könnyíti meg, hogy minél többen maradjanak otthon a lakásukban. A hétvégén nagy tömeg alakult ki a Normafánál, ahova sokan mentek fel kirándulni. A Hegyvidéki Önkormányzat most arról adott ki közleményt, hogy hétfő óta fenntartóként lezárták az Anna-réten és a Libegő felső állomásánál található játszótereket, így azokra tilos a belépés.

Két család tagjai bántalmazták egymást Mosonmagyaróváron - írja a Police.hu.

Világszerte lelassult a postai küldeményforgalom a koronavírus-járvány (pontosabban a járvány miatt bevezetett közlekedési korlátozások) miatt, a magyar nyugdíjasok azonban 2-3 nappal korábban kapják meg a nyugellátásukat, írja a Magyar Posta az MTI-hez eljuttatott közleményeiben.

KOMOLY TÁRSADALMI TÁMOGATÁST ÉLVEZNEK A KORMÁNY KORONAVÍRUS TERJEDÉSÉT GÁTLÓ INTÉZKEDÉSEI

Olvasónknak feltűnt, hogy milyen brutálisan megemelkedett a csirkehús ára. A Facebookon 34 ezer megosztásnál jár egy fotó, ami a Lehel piacon készült, és ami szerint már 2798 forintot is elkértek a csirkemell filé kilójáért. Ezután személyesen is meggyőződtünk az ottani árakról, és valóban, bőven kétezer forintot kértek a csirkemellért: mi 2298 forinttól láttunk.

Újabb tájékoztató filmeket jelentet meg a kormány azzal a fő üzenettel, hogy a koronavírus-járvány miatt minimálisra kell csökkenteni a személyes találkozások számát.

Négy hónapon keresztül kizsigerelték, alázták, verték, majd kis híján meg is ölték cellatársukat azok a férfiak, akik egy Pest megyei börtönben kerültek össze 2016 decembere és 2107 áprilisa között. A három cellatársból ketten rokonok voltak, ők fogtak össze a harmadik férfi ellen.

Frontmentes kellemes tavaszi időre van kilátás. Az Időkép szerint 15-20 Celsius fokig emelkedhet a hőmérséklet szerda délutánra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az égen fátyol-, illetve gomolyfelhők lesznek, de többórás napsütés is várható, legfeljebb egy-egy futó zápor fordulhat elő. Kis szellő is várható, de szél nem lesz.

Március 19-től visszavonásig felfüggeszti a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait és utánképzéseit, közölte az  Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

BSZ 6900Ha nem üt be a járvány, 1-2 évig még lassuló ütemben folytatódott volna a lakásdrágulás Magyaroszágon az elemzők szerint, most viszont ennek átmenetileg vége szakadhat. Az Airbnb-szegmensben teljes kataklizma várható, és ez akár az albérletárak csökkenését is elhozhatja. Az ingatlanközvetítők nagyon nehéz helyzetbe kerülnek, akár teljesen be is fagyhat egy időre a piac, az irodapiacon pedig szemléletváltást hozhatnak a kényszerű home office tanulságai. Szemfüles vevőként viszont akár nagyon jó üzleteket is lehet majd kötni komoly profitra szert téve, amikor pár év múlva visszajön a felívelő ciklus.

000 Par6632361Az állam, a bankok és a lakosság összetett viszonyában az elmúlt években minden szereplő a hitelfelvételek erősítésén dolgozott. Aztán jött a koronavírus, ami mindezt egy rémálommá tette. Ki fizeti a révészt?

D MTI20111202013Az MNB március 18-án felszólította a bankokat, hogy a vállalati kölcsönök után a lakossági hitelekre is vezessen be fizetési moratóriumot. Mit is jelent pontosan a moratórium, milyen pénzügyi hatásai vannak a hitelfelvevőkre és várhatóan hogyan lehet ezt igénybe venni?

Szerda kora délutánra az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 27 dollár alá csúszott, ilyen alacsonyan 2003 szeptembere óta nem állt.

D  TT20120104017Napok óta zuhanórepülésben van a forint az euróval szemben, hétfőn, kedden és szerdán is újabb történelmi mélypontokra került az európai fizetőeszközzel szemben.

IMG 6196A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljaiból nagy számban

A vírus, ami zsebre megy2020-03-18 18:17:58

Valószínűleg már többen tapasztalták a közelmúltban a boltokban, hogy a vásárlóközönség egy része egyes egyszerű fogyasztási termékeket megrohamozott. Eddig az ellátási láncok viszonylag jól vették az akadályt. A vírus terjedésének megfékezésére tett kísérletek még kisebb öngerjesztő problémákat generálhatnak. Hogy miért használom az öngerjesztő szót? Mert egy másik, szintén (javarészt) kínai járvány gazdasági hatása már lassan egy éve a magyar boltokban van, látszólag mégsem pánikol senki.

D  TT20120420166A koronavírus járvány terjedésének növekvő kockázata miatt munkatársaink egészségének és biztonságának védelme érdekében a Magyar Suzuki Zrt. vezetése 2020. március 23-tól április 3-ig az esztergomi gyártás leállítása mellett döntött

„Fáradtak az áruházi munkavállalók, mivel több mint két hete nem csitul a boltokban a vásárlási láz, ami naponta eléri az év végi ünnepek előtti forgalom másfélszeresét a veszélyhelyzet kihirdetése óta” – írja a Magyar Nemzet a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete elnökére, Bubenkó Csabára hivatkozva.

Szerda reggel 8 órára 10 kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópálya hegyeshalmi határátlépési pontjánál a kilépő oldalon, ami délelőtt 11 órára 15 kilométeresre duzzadt. Ugyanez volt a helyzet a rajkai határátkelőn.

D KOS20191126019A külügyminisztériumban tapasztalható, néhol „már-már fejvesztettségbe hajló válsághangulatról” árulkodik egy levél, amelyben Magyar Levente miniszterhelyettes osztotta ki a tárca főosztályvezetőit és a nagyköveteket is, ha a koronavírusra hivatkozva nem dolgoznak a rendes ügymenetben – derül ki egy, az Index által megszerzett belső levélből. Egy másik levelet is megszereztünk, ebben azonnali berendeléssel fenyegették meg azokat a misszióvezetőket, akik nem válaszolnak azonnal és helyesen a vírussal kapcsolatos kérdésekre.

D KOS20191126019A külügyminisztériumban tapasztalható, néhol „már-már fejvesztettségbe hajló válsághangulatról” árulkodik egy levél, amelyben Magyar Levente miniszterhelyettes osztotta ki a tárca főosztályvezetőit és a nagyköveteket is, ha a koronavírusra hivatkozva nem dolgoznak a rendes ügymenetben – derül ki egy, az Index által megszerzett belső levélből. Egy másik levelet is megszereztünk, ebben azonnali berendeléssel fenyegették meg azokat a misszióvezetőket, akik nem válaszolnak azonnal és helyesen a vírussal kapcsolatos kérdésekre.

« Előző 1 ... 32 33 34 35 36 37 38 « 39. oldal » 40 41 42 43 44 45  ... 1201 Következő »