2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 

A most alakuló német pótköltségvetés alapján az ország GDP-je idén 5 százalékkal csökkenhet, idézi a Bild am Sonntag cikkét az MTI.

GettyImages-1212305801A járványhelyzetben számos cég jövője vált kétségessé, sokan leépítésekbe kezdtek. Ha el akarják küldeni, fontos, hogy legyen észnél, és ismerje a jogait. Ha egyszer már aláírt egy papírt, utána nagyon nehéz bármit is tenni.

A hatos nyerőszáma:

Még pénteken kapott e-mailt az egyik munkaerő-kölcsönző cég vezetője arról, hogy az esztergomi Suzuki közel 600 kölcsönzött munkavállalójának mond fel, írja a Népszava.

 

D  AS20200323028Az elmúlt napokban többféle vélemény és értelmezés megjelent a kormány által kihirdetett rendkívüli veszélyhelyzettel és annak meghosszabbításával kapcsolatban. Ellenzéki politikusok és civilek szerint ezekkel a rendelkezésekkel a diktatúra küszöbén állunk. A helyzet összetett, a tisztán látást pedig nehezíti, hogy a Fidesz és az ellenzéki pártok is erősen ferdítik a valóságot a saját narratívájuknak megfelelően. De hogy még bonyolultabb legyen, a kormány egy szándékos jogtechnikai csavart/csapdát is belevitt a törvényjavaslatába, amely hétfőn négyötöd hiányában nem került napirendre, jövő héten azonban minden bizonnyal megszavazzák majd. Ebben a cikkben igyekszünk válaszolni a vitás kérdésekre.

D  AS20200323006137 igen, 52 nem aránnyal nem lett meg a 4/5-ös parlamenti többség a koronavírusos (köznapibb nevén: felhatalmazási) törvényjavaslat sürgős, kivételes eljárásban történő tárgyalásához és keddi elfogadásához. Nemmel az ellenzék szavazott, ugyanakkor a jogszabályt már jövő héten kedden 2/3-os többséggel egyedül is el tudja fogadni a Fidesz–KDNP frakciószövetség.

D KOS20130715051A tibeti hangtálat még nem kell megkongatni Abán, de a házi pálinkát már begyűjtötték, hogy fertőtlenítőszert készítsenek belőle. Az új polgármester komolyan veszi a koronavírust, így a kijárási tilalom bevezetése se érné váratlanul a települést. Betiltották az alkoholfogyasztást a dohánybolt környékén, leállt a tömegközlekedés, és arra is kérik a lakosokat, hogy vigyék vissza a disznótoros-fesztiválról elvitt kötényeket. Na de mi köze ez utóbbinak a koronavírus elleni védekezéshez? Meghökkentő felhívások és átgondolt védekezés egy magyar kisvárosban.

DMARC20200323025Kedden és szerdán is folytatódni fog a szokatlanul hideg, szeles idő a havazás viszont az ország nagy részén alább hagy, csütörtökre pedig melegebb időt ígér a met.hu előrejelzése.

Nem az a cél, hogy az emberek utazzanak, hanem hogy most ne intézkedjenek. A veszélyhelyzet megszüntetése után is lesz még erre két hét.

A jobbikos Jakab Péter javaslatára a felhatalmazási törvény hétfői parlamenti vitáján az ellenzéki képviselők felállva tapsolták meg a járvány elleni védekezésben áldozatos munkát végző egészségügyi dolgozókat.

Kovács Péter, a Fazekas Mihály Gimnázium tanára az első órán azt magyarázza el, hogyan lehet jó szöveget készíteni, ami az érettségi egyik kulcsfontosságú része.

D  AS20200323001A hétfői parlamenti ülésnapon kellett dönteni arról, hogy az Országgyűlés sürgős, házszabálytól eltérő, azaz kivételes eljárásban már kedden szavazhat-e az úgynevezett koronavírus-törvényről.

Horpácsy Balázs az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgató-helyettese és munkatársa kinyit egy dobozt a China Construction Bank adományából amely Párizsból érkezett a központba 2020. március 23-án.Tien Kuo-li korábban a Bank of China vezetője volt, sokszor találkozott a magyar miniszterelnökkel. Új munkahelye, a China Construction Bank is Budapestre készül.

Nagyobb kárt okozó csalás bűntettének kísérlete miatt nyomoznak egy siófoki nő ellen, aki a gyanú szerint 5 millió forintot akart kicsalni egy vállalkozótól, arra hivatkozva, hogy a vállalkozónak be kell oltatnia az alkalmazottait.

90595159 10157987393111093 4148717775466004480 oAz operatív törzs mai tájékoztatója előtt Orbán Viktor számolt be a védekezés jelenlegi állásáról és a legújabb intézkedésekről. A miniszterelnök újabb 6 pontos gazdaságvédelmi akciótervet hirdetett, amelynek részletei rendeletben jelennek meg:

Újabb két pályázatot hirdetett meg a kormány a Magyar Falu Program keretében, a pályázatok az egyházi, illetve önkormányzati tulajdonú közösségi tér ki-/átalakítására és foglalkoztatás támogatására adnak lehetőséget 10 milliárd forint keretösszegben, írja az MTI.

BJASZ20200116009A járvány miatt, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében március 23-tól készpénzmentessé válik a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán. Március 25-én, szerdán üzemkezdettől tanszüneti menetrend lép érvénybe.

A Győri Járási Ügyészség minősített csalással vádol egy nőt, aki „unokázással” összesen 3.430.399 forintot csalt ki egy idős, rokkantnyugdíjas hölgytől, írja az ügyészség.

Angela Merkel koronavírus-tesztje negatív lett, több ország szigorított intézkedésein, újabb sportesemény maradt el a koronavírus miatt, az olimpia jövője pedig még mindig kérdéses. Ezekről olvashat alább a posztjainkban koronavírus-ügyben:

Megszűnik a felújítás miatt érvényben lévő korlátozás az M1-es autópályán, mert április 15-ig felfüggesztik a helyreállítási munkákat a zavartalan áruszállítás és a koronavírus-járvány miatt kijelölt nemzetközi tranzitfolyosó biztosításáért, közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A magyarok 94 százaléka támogatja, hogy a parlament meghosszabbítsa az új koronavírus-járvány miatt március 11-én kihirdetett veszélyhelyzetet – közölte a Nézőpont Intézet az MTI-vel, legfrissebb, ezer ember megkérdezésével készített közvélemény-kutatásának eredményét ismertetve.

Csorbai Ferenc, Mohács polgármestere  Facebookon tett rendkívüli bejelentést arról, hogy a településen egy olyan embernél igazolták a koronavírust, aki az elmúlt két hétben több mint száz emberrel került kapcsolatba.

Fellépők ugyan voltak a szombat esti lottó-show-ban, de a stúdióban kivételesen közönség nélkül húzták ki az ötös lottó eheti számait. Ezeket:

Csak egy dolgot szeretnék kérni mindenkitől, akinek lehetősége, kapcsolata van, és szeretné segíteni a munkánkat. Olyan védőfelszereléseket kérünk, amelyek képesek megvédeni azokat a dolgozókat, akik közvetlenül a tünetmentes, és a már tünetes fertőző betegekkel is foglalkoznak, vizsgálják, kezelik, segítik őket. Meg kell védeni az egészségügyi dolgozókat! Rajtuk most nagyon sok fog múlni!

A koronavírus terjedése szempontjából a készpénz használata nem jelent extra kockázatot az egyéb közös használatú tárgyakkal való érintkezéshez képest - közölte a Magyar Nemzeti Bank.

« Előző 1 ... 26 27 28 29 30 31 32 « 33. oldal » 34 35 36 37 38 39  ... 1201 Következő »