2024. április 29. Hétfő, Péter.
 

Screen Shot 2020-03-27 at 11.13.29 (2).png

HUS 3929KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS LÉP ÉLETBE MAGYARORSZÁG EGÉSZ TERÜLETÉN MÁRCIUS 28. ÉS ÁPRILIS 11. KÖZÖTT. CSAK MUNKAVÉGZÉS ÉS AZ ALAPVETŐ SZÜKSÉGLETEK CÉLJÁBÓL LEHET ELHAGYNI A LAKÓHELYEKET, TARTÓZKODÁSI HELYEKET

Újabb 39 embernél igazolták a koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 300-ra nőtt Magyarországon a regisztrált fertőzöttek száma, írja a Koronavirus.gov.hu.

HUS 1405Pénteken reggel megrendelte a háziorvos a mentőt, ami még aznap ki is érkezett. A védőruhába öltözött mentős annyit mondott, hogy nem vizsgál meg, megyünk egyből a kórházba. Egyedül voltam itthon, két pici gyermekkel, nem mentem be a mentővel több okból kifolyólag. Egyrészt arról tájékoztattak, hogy a helyszínen leveszik a mintát, másrészt azt mondták, hogy nem választanak el a gyermekeimtől, harmadrészt a kórházban, a tömeges várakozók között biztosan elkapom a koronavírust. Megkérdeztem, hogy miért nem végzi el a tesztet az otthonomban, amelyre az volt a válasz, hogy nincs tesztje, őt csak küldözgetik jobbra-balra. Rákérdeztem konkrétan: van-e olyan mentőautó, amely le tudja venni a tesztet? Erre az volt a válasz, hogy lassan mentőautó sincs, nemhogy tesztvételi lehetőség!

hirkep202003260927226898

D MTZ20200317002Amióta az iskola az internetre költözött, óriási pedagógiai pezsgés kezdődött, korábban ismeretlen alkalmazások nevei költöztek be a háztartásokba, mindenki ismerkedik az oktatás új formáival. A digitális iskolai munkarend a tanév végéig is kitarthat, és az első lelkesedés után jönnek a nehezebb hétköznapok. A digitális oktatással évtizede foglalkozó Tanárblog szerzői azt járják körbe, mit és hogyan érdemes tennie diáknak, tanárnak és szülőnek – és hogy ne csináljuk a digitális átállást.

Nem, nem azokról az állatokról van szó, melyeket a koronavírus elleni vakcina vagy a hatékony terápia kifejlesztését célzó kutatásokban használnak, és így haláluk az emberiség jövőjét szolgálja. Ezek mellett rengeteg olyan laborállatot - főként egereket, de más rágcsálókat is - részesítenek eutanáziában a világ legtöbb egyetemén és kutatóintézetében, amelyek ellátása a teljes leállás miatt egyszerűen nem megoldható.

Teljesen berosált a légi közlekedés, és ennek érdemi hatása lehet az időjárás-előrejelzésre is, írja a met.hu. A repülőgépekről származó adatok ugyanis fontos forrást jelentettek a meteorológia számára is.

K EPA20200311019Bár Európában még csak a koronavírus-járvány felfutási szakaszában járunk, semmi okunk azt feltételezni, hogy ha egyszer ennek vége lesz, soha többé nem fogunk a vírussal találkozni. Minden valószínűség szerint újra és újra előfordulhatnak kisebb-nagyobb kiterjedésű koronavírus-járványok bárhol a világon mindaddig, míg a populáció elegendően nagy hányada nem lesz védett ellene. Ennek a veszélye annál is nagyobb, mivel nem tudjuk, hány tünetmentes fertőzött él közöttünk anélkül, hogy erről akár ők maguk is tudnának. A tényleges számuk megismerése ezért elsődleges fontosságú a mostani és az elkövetkező pandémiák elleni védekezés szempontjából.

A március 16-án elrendelt iskolabezárás alapjaiban formálja át a gyerekek és a szülők mindennapjait. A közösségi oldalak eddig is fontos részét képezték a gyerekek (és nem ritkán a szülők) életének, és a kialakult helyzetben szinte kizárólagos kommunikációs csatornává vált. Ahogy a home office-ban dolgozó felnőttek a saját bőrükön is tapasztalják, ilyen helyzetekben könnyen eltolódnak a határok, nehezebb lehet elkezdeni a munkát, de abbahagyni sem mindig könnyű. Kovács Annasára, az UNICEF gyerekjogi szakértőjének írása.

DSC 8847Szigorú szabályokhoz köti a Dunaferr menedzsmentje az otthoni munkavállalást a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetben. A cégvezető, Jevgenyij Tankilevics utasítása szerint csak az maradhat otthon, aki minden harmadik munkanap után kivesz két szabadnapot.

000 1PM14D

Nagyon sok egészségügyi dolgozó és beteg érintkezett egy köhögő, lázas beteggel a kisvárdai kórházban, közölte az RTL Klub. A beteget tesztelték, és kiderült róla, hogy koronavírussal fertőzött. Rajta kívül egy másik fertőzöttet is azonosítottak a kórházban. A Híradó értesülését az Emberi Erőforrások Minisztériuma is megerősítette.

AJO 0900Mintavétel céljából akár mentőt is küldhet a háziorvos a fertőzésgyanús ember otthonába, ha ennek szükségét látja – írja az MTI.

A koronavírus-járvány egy, a gazdaság szinte minden szegmensét megbénító gazdasági válságot is magával hozott az egészségügyi és társadalmi katasztrófán kívül, így az elmúlt hetekben magyarok tíz vagy akár százezrei szembesülhettek azzal, hogy a munkahelyüknek nincs bevétele, a foglalkoztatásuk pedig veszélybe kerül.

Az Egyesült Államokban megszületett a megállapodás a törvényhozókkal a gazdasági csomagtervről, amely az új típusú koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági nehézségek orvoslását célozza - írja az MTI.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 43 milliárd forintnyi új ötéves lejáratú hiteleszközre fogadott el igényt a bankoktól szerdai aukcióján – írja az MTI a jegybank honlapján közölt eredményből.

A kormány a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos gazdasági lépései között sokat tett azért, hogy a járvány okozta válság alatt állásukat és jövedelmüket elvesztő magyarok ne menjenek tönkre, többek között bevezették a hitelek törlesztésére vonatkozó moratóriumot, kilakoltatási moratóriumot, felfüggesztették az adótartozások behajtását, könnyítettek bizonyos szektorok és a kisadózók nagy részének adóterhein. Viszont egy csoport kimaradt a könnyítésekből:

A járványhelyzet miatt az online számlázásban, április 1-jétől július 1-jéig nem kötelező átállni a 2.0 verziójú XSD alkalmazására, így a korábbi verzióban küldött adatokat is fogadja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – közölte az adóhivatal szerdán az MTI-vel.

A MOL által 2020. március 25-én közreadott felvétel a MOL Hygi fertőtlenítőszer gyártásáról a cég almásfüzitői gyárában.A koronavírus elleni védekezés érdekében a Mol megkezdte a Magyarországon hiánycikknek számító kéz- és felületfertőtlenítő termékek gyártását, a vállalatcsoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó Mol Lub Kft. mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A koronavírus kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet első napjaiban még nem, de a március 15-ét követő munkanapokon már érezhetően beesett a használt autók iránti kereslet – számolt be a Használtautó.hu a hét elején.

Szerdától 13 vállalattal összesen 84-re bővült azon cégek listája, ahová a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos védelemre hivatkozva bemennek a katonák.

A Holtankoljak.hu közlése szerint péntektől tovább csökken a benzin ára bruttó 10 forinttal literenként.

A gazdasági pesszimizmus általános Magyarországon, párt- és ágazatfüggetlen, de csak az emberek 22 százaléka tartja elképzelhetőnek, hogy elveszíti a munkáját – ez derül ki a Népszava megbízásából készült Publicus-kutatásból.

Nem várható ellátási zavar a húsvéti sonkák, vagy ahogy hivatalosan hívják, a "füstölt húskészítmények" piacán, mindenki széles kínálattal készül, de a termékek tavalyhoz képest magasabb áron kaphatók majd - közölte a Magyar Húsiparosok Szövetségének (Hússzövetség) elnöke az MTI-vel.

« Előző 1 ... 23 24 25 26 27 28 29 « 30. oldal » 31 32 33 34 35 36  ... 1201 Következő »