2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 

A koronavírus-járvány drámai gazdasági következményekkel jár a több mint 90 hazai kisüzemi sörfőzde számára, áll a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete közleményében. A szervezet ezért rendkívüli támogatást kér a kormánytól.

Az OTP Bank a péntektől befogadott hiteligénylések esetén jelentősen szigorítja a lakossági hitelhez jutás feltételeit – értesült a Bank360.hu. A portál szerint

Csehországban és Romániában az állam részben pótolja azok kieső bérét, akiknek már nincs munkája a koronavírus miatt, vagy kényszerszabadságra küldték – foglalta össze a Mérce az Expats.cz és a Romania Insider híreit.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a plusz 0,35 pontos nyitás után emelkedett pénteken kora délutánig – számolt be az MTI.

Jóval kiszolgáltatottabb lehet a magyar ipar a határlezárások okozta alapanyaghiánynak, mint azt sokan gondolják. A G7 becslése szerint a magyar vállalatoknak átlagosan szűk egyhavi, a nagyobb vállalatoknak pedig legfeljebb kétheti alapanyag-tartalékuk lehet. A kamionforgalom akadozása hamar súlyos gondokat okozhat, a lap szerint máris vannak olyan üzemek, amelyek nem tudnak teljes kapacitáson termelni.

Jelentős GDP-csökkenést várnak a Commerzbank elemzői az idén Németországban a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások miatt – tudatta az MTI. A Commerzbank szakértőinek prognózisa szerint

Koronavírussal fertőződött meg egy dolgozó a Wizz Air légitársaságnál, ezt először a Life.hu írta meg egy kiszivárgott körlevél alapján, most pedig a Blikk a társaság reakciójáról is beszámolt. A lapnak a Wizz Air megerősítette, hogy

Minden IKEA bezár Magyarországon, tudatta az áruház. Az intézkedés 2020. március 21-től kezdődően további értesítésig érvényes, vagyis pénteken lehet utoljára bevásárolni az IKEA-ban határozatlan ideig.

IMG 8555Az Indexen is írtunk már arról, hogy egyre több bolt vezet be DIY-megoldásokat arra, hogy az emberek ne tömörüljenek túlságosan az eladótérben, főleg sorbanállás közben ne legyenek túl sokáig közel egymáshoz.

3193 Gyorben az Audi gyarA győri Audi-gyárban hétfőtől leáll a termelés, de a cég közleménye szerint nem lesznek elbocsátások, sőt, az eredetileg későbbre tervezett prémiumok kifizetését is előbbre hozzák, hogy a dolgozók könnyebben át tudják vészelni a járvány miatt kialakult helyzetet.

Képünk illusztráció! Egy motoros futár halad az Astoriánál.Új szabályok vonatkoznak a csomagküldő és az üzleten kívüli kereskedelemre, valamint a közbeszerzésekre a koronavírus-járvány miatt a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent rendeletek szerint.

DSZZS20200318201A koronavírus eleve nehéz helyzetben találta az európai autóipart, így a Magyarországon dolgozó cégeket is. A válság teljes hatása attól függ majd, hogy a most kieső termelés végleg elmarad, vagy a későbbiekben pótolható-e, de talán ennél is fontosabb hatás, hogy a járvány mennyire tépázza meg az európai autókeresletet.

Jelentősen megnőtt a NetPincérhez csatlakozó éttermek száma, a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedések: a vendéglátóhelyekre vonatkozó nyitvatartási korlátozások, a vendégszám csökkent száma miatt az elmúlt egy hétben mintegy 500 új étterem kereste fel csatlakozási szándékkal a vállalatot – közölte az online megrendelés alapján ételkiszállítással foglalkozó társaság csütörtökön az MTI-vel.

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége levelet írt Orbán Viktornak, arra kérve a miniszterelnököt, hogy „gondoskodjon a nagy kockázatot vállaló mentők, orvosok, ápolók és az őket kiszolgáló műszaki személyzet kiemelt biztonságáról és illetményük – a többlépcsős bérfejlesztésen felüli – soron kívüli jelentős mértékű megemeléséről”.

4C0D7319-1E53-4898-9BD9-C73157AC9841Amíg központilag nem rendelnek el kijárási tilalmat, addig szükségszerűnek és kötelezőnek tartjuk a közösségi közlekedés fenntartását

"Az elmúlt napokban az idős és egyéb krónikus betegségben szenvedő ellátottak érdekében szigorú intézkedések születtek, mivel a szociális ellátást nyújtó intézményekben, például az időseket, fogyatékossággal élő embereket ápoló otthonokban az új típusú koronavírus gyorsan elterjedhet és súlyos következményeket okozhat. A jelenlegi helyzet a hozzátartozók részéről a szokásosnál is több türelmet és megértést kíván. A szakmai protokoll a Szociális Ágazati Portálon érhető el " - írja közleményében az Emmi.

Még mindig nem léptünk át a tömeges megbetegedések időszakába, de be fog következni, mondta Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth rádióban a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, ahol azt is elmondta, hat súlyos beteg van a koronavírus-fertőzöttek között, és hét gyógyult.

Újabb magyar állampolgároknál és egy iráninál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 85-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írja a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal, a koronavirus.gov.hu.

Az áruszállítás folyamatosságának biztosítása érdekében lazított a hatósági házi karantén szabályain az operatív törzs.

GettyImages-1205431174Mindenki azt várja, hogy a koronavírus-járványra hamarosan megoldást jelenthet a világ legjobb kutatói által kifejlesztett vakcina vagy különböző vakcinák - azonban erre a legoptimistább becslések szerint is még legalább 12-18 hónapot kell várni.

GettyImages-1192922041A koronavírus-járvány veszélye miatt az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA ideiglenesen bezárta két űrhajófejlesztő és összeszerelő üzemét, ami miatt késedelmet szenvedhet az amerikai űrhajósok tervbe vett visszatérése a Holdra négy év múlva, írja az MTI.

2020-03-16T201655Z 1407557726 RC28LF95ZM72 RTRMADP 3 HEALTH-COROA járványhelyzetet kihasználó szájmaszkos csaló vagy az unokázós bűnözők után itt egy másik koronavírusos jelenség, amivel érdemes lehet vigyázni:

Szerdáról csütörtökre már nem regisztráltak új koronavírusos megbetegedést a járvány kiindulási pontjának tekintett Vuhanban, ami azt jelzi, hogy a kínai hatóságok sikeresen megállíthatták a fertőzés terjedését.

Európai Uniós tisztviselők kérésének eleget téve 25%-kal korlátozni fogja a Netflix az adatforgalmát egész Európában – írja a CNN.

3Az olasz orvosoknak életmentő alkatrészeket nyomtató mérnökök sztorija után hazai mérnökökkel beszélgettem a 3D nyomtatásban rejlő lehetőségekről, és arra mutattak rá, hogy itthon is érdemes lenne jó előre felkészülni egy esetleges válsághelyzetre. Azt tudjuk, hogy a magyar kórházakban rendelkezésre áll kétezer lélegeztetőgép, de minden ilyen eszközben vannak kopó alkatrészek, amelyek nélkül használhatatlanná válhatnak. Az olaszoknál is abból lett gond, hogy a gépeik jóval nagyobb terhelésnek vannak kitéve, mint a járványtól mentes időszakokban.

« Előző 1 ... 29 30 31 32 33 34 35 « 36. oldal » 37 38 39 40 41 42  ... 1201 Következő »