2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 

Tegnap éjjel megjelent a rendelet, mely részletesen szabályozza a fizetési moratórium működését a lakossági hitelek esetében. A Bankmonitor azonnal konkrét számításokat végzet, hogyan fog hatni a hitelfelvevőkre a moratórium intézménye. Példánkban egy lakáshitel és egy személyi kölcsön szerepel. Első és legfontosabb megállapítás, hogy a hitelfelvevők mai forintban kifejezve jobban járnak a moratórium igénybevételével annak ellenére, hogy összességében többet fognak visszafizetni a hitelük után.

A legújabb Magyar Közlöny pontosítja a múlt hét szerdán bejelentett gazdasági csomagot, amelynek az a célja, hogy enyhítse a koronavírus-járvány miatt kialakuló fájdalmas gazdasági hatásokat. A mostani közlöny azt a részt pontosítja, hogy mi történik azokkal a hitelekkel a veszélyhelyzet elmúltával, amelyeknél az új intézkedések értelmében élnek a hiteltörlesztési moratóriummal az adósok.

A kormányoldalnak nem elég a veszélyhelyzet 90 napos meghosszabbítása, az ellenzék időkorlát nélkül viszont nem szavazza meg a javaslatot, így egy hetet csúszik a döntés. Addig azonban lejár a március 11-én tizenöt napra kihirdetett rendkívüli jogrend.

BMATE20170803371A Wizz Air szinte teljesen leáll április végéig, a következő néhány hétben csak néhány városba repülnek majd a légitársaság gépei, tudtuk meg a társaság sajtóosztályától.

B  JG20190208002Járvány idején az első a védekezés, a rapid válságkezelés. Ám már most érdemes figyelni arra, hogy ne sérüljön a magyar gazdaság potenciális kibocsátása, vagyis ne menjenek tönkre azok a nagyvállalatok, gyártókapacitások, amelyekre égető szükség lesz, ha majd újraindul az élet. Az MNB bejelentette, hogy erre semmi pénzt nem sajnál, de hogy ez majd pontosan mit jelent a gyakorlatban, az a jövő zenéje. A jegybank lazított, de magánál tartotta a kontrollt.

000 1H89NLHa valamire mindig van kereslet, azok az illegális/határeset cuccok, továbbá minden, amitől be lehet bódulni. A mindigbe a legvadabb időszakok is beleértendők, így például a háborúk és ostromállapotok, a gazdasági válságok, vagy a totális, szigorú tiltások ideje is: teljesen életszerűtlen, hogy majd pont ilyenkor ne akarnának az emberek drogozni, piálni, prostituáltakhoz menni, vagy fegyvereket vásárolni.

A China Construction Bank (Europe) adományából érkezett védőmaszk 2020. március 23-án.Az ellenzéki politikusok után a Gazdasági Versenyhivatal is néhány, a járvány ideje alatt különösen keresett termék hatósági árszabályozását javasolta a kormánynak, Orbán Viktor miniszterelnök azonban nem támogatja az ötletet, derül ki a 24.hu cikkéből.

K  AP20200323159Szerte a nyugati világban pánikvásárlási rohamot szült a koronavírus-járvány, ám hiába ürültek ki a polcok sok helyen, nincs veszélyben az élelmiszerellátás. Bár a határzárak nehezítik a helyzetet, és a járvány esetleges súlyosbodása a termelés fenntartására nézve is tartogat kockázatokat, az élelmiszeripari cégek az utóbbi hetekben felpörgették a termelést a megnövekedett kereslet miatt. Az igazi gondot várhatóan a járvány okozta gazdasági válság jelenti majd: a tömeges munkanélküliség, illetve a nyugati visszaesés globális hatásai a nyugati szegények és a fejlődő országok lakosai számára egyaránt súlyosabb egészségügyi kockázatot jelentenek, mint egy időleges ellátási zavar.

AJO 0738Hétfő éjjel kijött a magyar kormány új segélycsomagja, ebben több jelentős könnyítést is az adórendszeren keresztül akarnak megoldani. Jó néhány szektorban módosulnak egy időre a járulékfizetési szabályok vagy épp a katások egy kisebb részének fizetési kötelezettsége, de az adóvégrehajtás is.

shutterstock 1166063371Egymást érik azok a kezdeményezések a közösségi médiában, amelyek különböző felajánlásokat gyűjtve igyekeznek segíteni a koronavírus ellen küzdőknek: orvosoknak, ápolóknak, mentősöknek ajánlanak fel üresen álló lakásokat, ingyenfuvarokat szerveznek, étkeztetést biztosítanak, de nem csak egészségügyi dolgozóknak gyűjtenek mindenfélét, ami a járványhelyzetben hasznos lehet.

Gerhard ÁkosA 444.hu vette észre, hogy Gerhard Ákos, Velence polgármestere Facebook-bejegyzésben jelentett be szerdán, hogy kötelezővé teszi a szájmaszk viselését „a lakosság ellátását szolgáló üzletekben, intézményekben”, azaz az élelmiszerboltokban, gyógyszertárakban, drogériákban és postákon. Szájmaszk nélkül senki sem léphet be az említett üzletekbe, intézményekbe, az intézkedés visszavonásig lesz érvényben.

D  AS20200323006Szlovénia bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt csökkenti a képviselők fizetését 30 százalékkal, az egészségügyi dolgozókét pedig a duplájára emeli.

A kormány megtiltotta a hydroxychloroquine-sulfate (hidroxi-klorokin-szulfát) nevű gyógyszeralapanyag kivitelét az országból, mert ez alkalmazható lehet a koronavírus-betegek gyógyításában, közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

city7 2m.pngMég a múlt hetihez képest is drasztikusan csökkent a főváros autóforgalma -  írja a 444.hu a Waze valós idejű statisztikái alapján.

Szerda délután országosan fennakadások voltak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) működésében. A hibát egy óra alatt kijavították.

A koronavírus-járvány miatt több kórház működését is átszervezték, átszervezik, hogy karanténkórházként tudjanak működni. Az első koronavírusos betegeket a Dél-pesti Centrumkórházban kezelték, kezelik, de az ottani kapacitások végesek, ezért kellett más egészségügyi intézményeket is bevonni.

A személyforgalom elől lezárt Ártánd-Bors határátkelőhely a magyar-román határon 2020. március 17-én.Újra lehetővé válik az ingázás a magyar–román határon azoknak, akik a határ másik oldalán dolgoznak, megnyitják a létavértesi, a nyírábrányi és a méhkeréki határátkelőket – mondta szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

Kijárási korlátozás elrendelésére kizárólag a kormány jogosult, a veszélyhelyzetben érvényes szabályozás nem nyújt jogi alapot arra, hogy a polgármesterek a településükön a lakosság szabad mozgására vonatkozóan kijárási korlátozást, tilalmat rendeljenek el – közölte szerdán a Miniszterelnökség.

1,8 milliárd forintos átcsoportosításról döntött Józsefváros önkormányzata a járvány kezelésének érdekében. Ezzel a kerület az idei költségvetésének minden szabadon felhasználható forrását felhasználta. „Nagyon sok mindenre nem lesz már idén pénzünk, de meg kellett tennünk a kerület érdekében, hiszen amikor életek védelméről van szó, akkor minden más szempontot háttérbe kell szorítanunk” - mondta Pikó András videóüzenetében.

Ez egy politikai revans - fogalmazott Fodor Csaba, Nagykanizsa ellenzéki önkormányzati képviselője. Ő egyike annak az öt tanácsnoknak, akit Balogh László, a város fideszes polgármestere visszahívott pénteken, hogy csökkentse az önkormányzat kiadásait. "Rendkívüli helyzetben nincs lehetőség parttalan vitákra, most gyors, operatív, felelősségteljes munkára van szükség" - indokolta Balogh a személyi döntést.

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két nővel és öt társukkal szemben, akik magukat özvegyasszonynak, egyedülálló nőnek adták ki különböző társkereső fórumokon és csaptak be valótlan okokra hivatkozva kölcsönkért pénzekkel több, mint 140 férfit, írta közleményében az ügyészség.

20200324 sátorrendszer-a-Szent-László-Kórháznak-4Egy nap alatt állítottak fel tábori kórházat, sátorrendszert a katonák a budapesti Szent László Kórház udvarán - írta a Honvédelem.hu.

Magyarország déli megyéiben folytatódik a márciusi tél, ha nem is erőteljes, de kitartó havazással, ami helyenként havas esőbe fordul – tudtuk meg az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda reggeli bejegyzéséből:

DSC 9847Sörözőm van, ami 15 órakor bezár, ellenben a szemben lévő dohánybolt kocsmaként üzemel estig. Ezt soha senki nem ellenőrzi, nem csak most, máskor sem. Nem gondolom hogy 15 óráig nem tudja beszerezni a dohányterméket, aki dohányzik. Mi az oka hogy kikerült a korlátozott nyitvatartás alól?

HUS 1566Minden eddiginél nagyobb mértékben, 39-cel nőtt az új igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A kormányzati tájékoztató oldal közléséből kiderül: ezzel az igazolt magyarországi fertőzöttek száma 226-ra emelkedett.

« Előző 1 ... 24 25 26 27 28 29 30 « 31. oldal » 32 33 34 35 36 37  ... 1201 Következő »