2020. április 9. Csütörtök, Erhard.
 
Megnyitják a létavértesi, a nyírábrányi és a méhkeréki határátkelőketForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2020-03-25 19:39:11
Címkék: Bihari hírek
Újra lehetővé válik az ingázás a magyar–román határon azoknak, akik a határ másik oldalán dolgoznak, megnyitják a létavértesi, a nyírábrányi és a méhkeréki határátkelőket – mondta szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.  

Magyarország és Románia több más európai országhoz hasonlóan korlátozó intézkedéseket léptetett életbe a határain azzal a céllal, hogy megvédjék a magyar és a román embereket a koronavírus-fertőzés gyors terjedésétől - mondta Szijjártó.

Ugyanakkor a két ország határán élő közösségek élete szorosan összekapcsolódik egymással, sokan járnak munkába a határ túloldalára. Ezért azt a döntést hozták, hogy a magyar–osztrák és a magyar–szlovák együttműködéshez hasonlóan Romániával is létrehozzák azt az eljárást, amivel az ingázás újra lehetővé válik a határsáv 30 kilométeres körzetében azok számára, akik a határ másik oldalán dolgoznak.

A külügyminiszter elmondta: a két rendőrfőkapitány a lehető leggyorsabban megállapodik, hogy mikor léptethetik életbe ezt a megállapodást, és melyik határátkelőhelyeken lesz érvényes.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!