2018. június 23. Szombat, Zoltán.
 

Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt számolt be a Debreceni Rendőrkapitányság 2014-ben végzett munkájáról Dr. Uzonyi Attila r. ezredes, kapitányságvezető.

Magyarországon tavaly 6 százalékkal, 246 ezer forintra nőttek a bruttó átlagfizetések 2013-hoz képest. A legnagyobb növekedés a munkaerő-közvetítés és tanácsadás területén volt, de jelentősen emelkedtek a fizetések a vendéglátásban és a kiskereskedelemben is - derült ki a Workania internetes állásportál által működtetett Fizetesek.hu éves felméréséből.

Friss elemzések szerint Magyarországon és Európában szinte biztosan, de valószínűleg globálisan is 2014 volt a valaha tapasztalt legmelegebb év a kiterjedt mérések kezdete óta - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján. Kiemelték: régiónkban az átlagosnál is nagyobb mértékű melegedés figyelhető meg.

Egymillió betegnek nyújtott segítséget a mentőszolgálat tavalyi évben - ismertette Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs igazgatója a szervezet szilveszteri sajtótájékoztatóján.

A tavalyinál több, az akkori 153-hoz képest az idén eddig 174 embert jelentettek fel pirotechnikai termékkel való visszaélés miatt - erről Cserényi József, az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti osztályának kiemelt főreferense beszélt hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Ebben az évben hét, elsősorban a speciális problémákkal küzdő és a hátrányos helyzetűek életét segítő nőket tüntették ki a Richter Aranyanyu Díjjal csütörtökön, Budapesten.

Második őszi hónapunk csakhamar rácáfolt őszi jellegére; volt benne szinte minden.

Mozgalmasan telt a Magyar Fürdőkultúra Napja a hajdúsági fürdővárosban.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A rendőrök 8 személyt fogtak el, közülük 4 főt bűncselekmény elkövetésért és 4 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

Ismét a káposzta lesz a főszereplő Hajdúhadházon. A korábbi évekhez hasonlóan a káposzta betakarítás, savanyítás időszakában kerül megrendezésre az egy évtizedes múlttal rendelkező Hadházi Káposztás Napok. A rendezvény ideje alatt, az egyébként is élettel teli alföldi kisváros lüktető gasztronómiai csodává válik.

Tizenhárom borvidék több mint félszáz borászatának nedűit kóstolhatjuk csütörtöktől vasárnapig a 15. Debreceni Borkarneválon.

Várhatóan csütörtök este 20 órától hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait, amelyek a hivatalos kihirdetést követően leghamarabb a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetőek.

Véget értek az emelt szintű szóbeli érettségik, és hétfőn megkezdődnek középszinten is a szóbeli vizsgák – közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

A tavaszi középhőmérséklet több mint másfél fokkal meghaladta az átlagos értéket, ezzel az Országos Meteorológiai Szolgálat 1901-től rögzített adatbázisában a tíz legmelegebb tavasz közé került az idei – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlati szakértője az MTI-vel. A csapadékos május ellenére volt, ahol a tavaszi csapadék a szokásosnak a felét sem érte el. A nyár első hónapjában némileg melegebb és szárazabb időre lehet számítani, mint egy átlagos júniusban.

Országos kompetenciamérést tartanak szerdán az iskolákban: ezen a napon a 6., a 8. és a 10. évfolyamon a szokásos tanítás helyett a tanulók az országos mérés feladatlapjait írják meg.

A hétvégén tartották a településen a gyermeknapot.

Hétvégén nagyvásár2014-05-07 13:24:03

A korábbi évekkel ellentétben idén már csütörtöktől tiltják a parkolást.

Visszalépett Faludy László Szilárd (Szabad Választók Pártja) egyéni országgyűlési képviselőjelölt a megye 5. számú választókerületében.

Tekintse meg a felszámolás alatt lévő Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

Karacs Ferenc és Győrfi Lajos két évszázadnyi különbséggel koruk egyaránt elismert emberei.

Tekintse meg a felszámolás alatt lévő Hajdú-Bihar megyei cégek legfrissebb listáját!

Bár a januári változások közül - elvileg - több is pluszpénzt jelent a családok számára, az év elején sokaknak össze kell húzniuk a nadrágszíjat. 14 tipp az újévi spóroláshoz: egy kis odafigyeléssel, tudatossággal párosítva egész évben használható.

Elő a naptárral! Itt az ideje, hogy beírjuk, megjegyezzük, mikor jönnek a hosszú hétvégék, iskolai-és munkaszünetek 2014-ben. Érdemes minél hamarabb jelezni munkáltatónknak, mikor megyünk szabadságra.

A Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának nyilatkozott Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. A legérdekesebb kijelentések az MTI összefoglalója alapján:

Marad az unalmasan szürke és borús időjárás az év utolsó napjain, és nagy változást az újév sem hoz. Szilveszterkor az utcán ünneplőknek kedvez majd az időjárás, az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi közleménye szerint nem várható csapadék, és a leghidegebb órákban is csak mínusz 1 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet. Legfeljebb némi köd ronthatja el a tűzijátékozók szórakozását.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!